Eilen oli taas ratsastamassa. Menin samaisella Depillä, jolla olin niissä "kisoissakin".

Aluksi tehtiin sellaista, että käännyttiin (käynnissä) lyhyeltä sivulta ennen uraa uran suuntaisesti ja väistätettiin uraa kohti (ei kuitenkaan uralle asti) ja sitten siirryttiin raviin ja tehtiin toisesta päästä sama ravissa. Aika pian jätettiin tuo käyntipätkä pois ja tehtiin vain ravissa ja vain toisesta päästä ja keskihalkaisijalta uraa kohti väistättäen.

Kun väistöjä oli tehty tovi molempiin suuntiin, mentiin isolle pääty-ympyrälle, jossa ravattiin (harjoitusravia) ja yritettiin koota hevosta pohkeilla ylöspäin. Eli pohjetta tiivistämällä yritettiin saada hevosia kohoamaan edestä. Luulen, että tajusin harjoituksen, vaikka Depin kanssa toteutus ei ihan täydellinen ollutkaan. Toki siitä tiesin, että tein jotain oikein, että Depi ei reagoinut pohkeeseen lisäämällä vauhtia vaan tuntui todellakin hetkittäin kohoavan. Muoto ei vaan ollut ihan riittävä. Tässä pyörittiin tovi jos toinenkin, meinasi kunto loppua aivan täysin!

Seuraavaksi tehtiin ravi-laukka-siirtymisiä kaarevalla uralla (keskiympyrän puolikkaalla). Eli tarkoituksena oli tuoda hevonen hyvässä muodossa, kevyesti asettuneena ja nostaa siitä laukka saman kaarteen, muodon ja asetuksen säilyttäen. Oikeaan laukkaan nämä menivät meillä tosi hyvin, laukkakin oli oikein kivaa. Vasempaan laukkaan Depi pyrki vähän "hyökkäämään", mutta ihan kivoja hetkiä saatiin siinäkin aikaiseksi.

Lopuksi tehtiin tuota samaa kuin alussa, eli ravissa päädystä keskihalkaisijalle, mutta nyt ei väistätetty uralle, vaan tehtiin sulkutaivutusta. Sain Depin kanssa ihan kohtuullisia pätkiä aikaiseksi.

Oli aika rankka tunti ja tänään sen kyllä tuntee vatsalihaksissaan *auts*.

Ratsastuksen jälkeen kiidin sitten agilitaamaan. Muut olivat jo rakentaneet radat, joten me Svanten kanssa pääsimme suoraan asiaan. Tehtiin erilaisia hyppykuvioita, putkia, keppejä ja puomia. Ihan kivan rennot harjoitukset, oma motivaatio kun on lauantain kisojen epäonnistumisten jälkeen vähän hukassa. Ai niin, muistinko sanoa, treeneissä ei ainuttakaan kontaktivirhettä :-p