Eilen illalla (tai yöhönhän se melkein menee) olimme vaihteeksi taas agilitytreeneissä. Pakkasta oli aikas paljon, mutta onneksi tuo maneesi on lämmitetty, eli treenejä ei tarvinnut perua (vaikka vähän vilu sielläkin kyllä jo meinasi tulla).

Ennen treenejä poikkesimme Inton kanssa Keski-Korpeloille vähän leikkimässä, räyhäämässä,  nilkkoihin pureksimassa ja lattioille pissimässä (tai siis Into noita mainittuja teki, en minä!). Olemme varmasti tervetulleita toistekin :-)).

Maneesilla oli vielä edellinen (_melko_ haukkuva) ryhmä treenailemassa ja ensin Intoa vähän jännitti sellainen meteli. Onneksi oli kuitenkin paljon kivoja ihmisiä, joita saattoi vähän pusutella ja pureskella. Ratojen tutustumisen ajan Into juoksenteli vapaana ja yritti kovasti haastaa Tommilla mukana ollutta kroatianpaimenkoiran pentua (Intoa viikon vanhempi) kanssaa leikkimään. Kroaatti ei oikein arvostanut Inton lähentelyjä, vastineeksi tuli lähinnä hammasta. Intolla vaikutti siitä huolimatta olevan varsin hauskaa.

Koirien agilityratoja Into katseli myös varsin rauhallisena, ei yrittänytkään möykätä tai sinkoilla perään.

Svanten harjoitukset menivät aikas kivasti. Teimme muutaman lyhyehkön radan, joissa oli kuitenkin aina joku vähän haastavampikin kohta (hankalia välistävetoja, kontaktiesteiden alla putkia yms.). Meille nuo aan ja puomin alla olevat putket ovat vaikeita, kun Svante ei ole missään suhteessa putkihullu, vaan sitä  vetävät kontaktit selvästi enemmän. Tällaisissa kohdissa pitää olla todella tarkkana ja viedä Svante likipitäen viiksikarvoista oikealle esteelle. Hyvä, että niitäkin tuli nyt treenattua.

Hankalat välistävedot ja hyppykulmat menivät meiltä hyvin. Yllättävänkin hyvin siihen nähden, että en ehdi ja pysty vielä ihan liikkumaan kuten haluaisin. Kepeille mentiin tänään aika helpoista kulmista, niissä ei ongelmia. Kontakteilla palkkasin nyt kädestä, ensimmäiset kontaktit olivat hyviä, itseasiassa varsin nopeitakin, mutta toistojen jälkeen selvästi hidastuivat. Ensi kerralla taidan taas laittaa palkat valmiiksi, tuntuu paremmalta tavalta, vauhti säilyy paremmin.

Kuulin muuten treenien alkaessa, että jossain noin kilometrin päässä maneesilta on nähty susi/susia. Minäkin tein Svanten kanssa alkuverryttelyt siellä metsässä jollain traktorinuralla rämpien, Into tietenkin mukana ja molemmat koirat irti. No, tokkopa ne sudet nyt tunkevat maneesille, josta kuuluu hirveä koirien haukkuminen, mutta silti tuli sellainen tunne, että taidanpa jatkossa hoitaa verryttelyt tiellä ja koira hihnassa...