Eilen oli Saaran ja Ansan tapakasvatuskurssin eka varsinainen treenikerta Särkänniemen parkkipaikalla. Käytin tietenkin tilaisuuden hyväkseni ja pakkasin autoon myös Inton, ajatuksena vähän ihmetellä autoja ja kaupunkivilinää. Otin myös Svanten mukaan, vähän niin kuin henkiseksi tueksi Intolle.

Koska Svante oli mukana ja auto täynnä toko-juttuja, tehtiin ihan pienet ja erittäin suunnittelemattomat tokotreenit. Otin ihan vähän seuraamista (aivan hirveää; hyppi edessäni poikittain koko ajan), ruutua, kaukoja ja pari suoraa luoksetuloa. Ruutu otettiin ensin tyhjään ruutuun, jonne hienosti ja palkaksi frisbee. Toisella kerralla palkka valmiina ruudussa, nyt sitten tietenkin sivusta sisään ja palkalle (no, eipä tuolla nyt enää niin väliä). Luoksetuloissa vapautin vauhdista, näissä ei kummempia. Kaukoissa oikeinkin kivat ja todella nopeat asennonvaihdot. Liikkumista en osaa oikein arvioida, kun en jättänyt mitään merkkiä ja vapautin taakse palkalle kaukaa. Olin kyllä katsovinani, että tekniikka näytti ihan kohtalaiselta.

Intonkin kanssa tehtiin sitten ihan jotain pientä, vähän sivulletuloa ja sellaista. Sitten otin pari pitkää luoksetuloa, koska Saimakin oli mukana ja pystyi pitämään Intosta kiinni.

Kävelimme Saiman ja koirien kanssa sitten vielä tosi vilkkaasti liikennöidyn Paasikiven-Kekkosentie-Rantatien-minkälie reunaa. Autoja meni koko ajan ja kävelytie oli aika kapea, mutta Into ei tainnut edes autoja huomata, roikkui vain Svante korvakarvoissa ja poskissa koko ajan. Ja Svante arvosti. Pyörähdimme myös Näsinneulan juurella ja ihmettelimme siellä kaloja (entisessä hyljealtaassa).

Ennen tuolle reissulle lähtöä tein koirien (OESI) kanssa metsälenkin. Into oli aivan tohkeissaan. Koko talvi on lenkkeilty jäällä (ja pellolla), joten metsässä oli tosi hieno juoksennella. Niinkin hienoa, että luokse ei sitten meinannut oikein huvittaa tulla >: | . No, asiasta sitten vähän neuvoteltiin ja lopulta malttoi sitten tulla perille asti (tulee siis kutsuttaessa, mutta käy vaan pyörähtämässä tuossa puolen metrin-metrin päässä) ja ottaa makupalatkin. Ensi kerralla pitää ottaa joku lelu mukaan ja palkkailla sillä. Mutta ihana ilma oli (vaikka kuraa ja loskaa piisaakin noin kotitarpeiksi).