Into täytti 16 viikkoa jo viime viikolla, mutta Ylläksen reissun vuoksi rokotukset siirtyivät tälle viikolle. Tänään tiistaina ajeltiin Annen luokse Ruutanaan piikitettäväksi. Inton papereita esiin kaivaessa tuli mieleeni, että Svantenkin rokotukset ovat kohta menossa vanhaksi ja hyvä että tuli tarkastettua, olisivat vanhentuneet vajaan parin viikon kuluttua. Svantekin siis lähti reissuun mukaan.

Into ei tainnut edes huomata, kun piikit pistettiin. Sillä oli kovat leikit likipitäen saman ikäisen chessie-pennun Klaaran kanssa ja rokotukset tuikattiin siinä ohessa. Svantesta taas pistäminen oli kovinkin tuskallista, oikea mamis :). Nähtiin myös Ansan äiti Tirri, joka lyllersi pihamaalla valtavan vatsansa kanssa; pentujen pitäisi syntyä millä hetkellä hyvänsä. Tirri muistutti jackrusselin sijaan enemmänkin jalkapalloa, niin iso se oli. Toivottavasti pennut syntyvät pian, niin Tirrinkin olo helpottuu.

Ruutanasta hurautettiin suoraan Särkänniemeen Saaran ja Ansan tokotreeneihin. Itse treenasin odottaessa Svanten ja Inton kanssa. Svanten kanssa tehtiin pitkästä aikaa ihan kunnon treenit; seuraamista (melko siedettävää), idaria (OK), ruutua (ei ongelmia), luoksetuloa (pysähdykset huonoja, näitä ei olekaan aikoihin otettu) ja kaukoja (tosi hyvät!). Svanten kanssa tekeminen tuntui kivalta ja aloin siinä jo miettimään, että pitäisikö ilmoittaa se johonkin tokokisaan...Olisihan se ihan kiva kisata edes kerta ilman mitään paineita ja tulostavoitteita.

Into teki tuttuja juttuja, metalliesineellä noutoa, kosketusalustaa, seuraamista (joka ei vaan etene, en oikein tiedä, että mitä tekisin) ja kaukojen asentoja. Lopuksi pidettiin oikein kunnollinen ja riehakas leikkituokio, Into on niin huvittavan näköinen, kun se ihan tosissaan ravistelee ja riepottelee aika isoa ja painavaa narupalloa ja aina välillä näyttää siltä, että pallo vie koiraa eikä päin vastoin. Mutta pääasia on kai, että on kivaa :).