Vappu sitten oli ja meni. Meillä se kului varsin rauhallisesti kotosalla. Vappuaattona tein pitkän metsälenkin koirien (OESI) kanssa ja loppuillan lapioin multaa pihalla paikasta A paikkaan B. Lapiointia hiukan haittasi n.15 kg lapiossa roikkuvaa koiraa (5 kg jackrusselia/10 kg bordercollieta), mutta homma saatiin kuin saatiinkin hoidettua.

Inton kanssa tehtiin aamulla pienet tokotreenit. Niitä samoja juttuja. Seuraaminen melkein kohtuullista, merkki vaihteeksi taas ihan hyvä (edelleen selkeästi näkyvä lelu merkin takana), kaukot vähän säheltäen ja paikallaistuminen OK.

Vappupäivänä jätimme ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen vapputorilla käynnin väliin.  Ei vaan huvittanut lähteä sinne ihmismassaan notkumaan. Inton kanssa aamusta pikaiset tokoilut; seuraaminen takkusi taas, merkki vaihteeksi taas super, noudot hyviä ja paikallaistuminen (nyt noin 30 sekuntia) rauhallinen ja varma. Iltapäivästä lähdettiin hakutreeneihin, joita ennen vähän tokoteltiin. Svantekin pääsi mukaan ja sai tehdä seuraamista (edistävää!), idarin asennot (hyvin), ruudun (ihan OK), luoksetulon ja kaukoja (nyt onnistui seisomaan nouseminenkin melko pitkältä matkalta). Sitten tehtiin metallilla pari noutoa (että saatiin Viskille paikallaoloon häiriötä) ja kyllä se metalli on Svantesta _ällö_, tulee kyllä, mutta pitkin hampain.

Into otti vähän seuraamista, joka ei muiden silmiin ollut ihan niin epätoivoista, kuin miltä itsestäni tuntuu. Ja heti sain taas palautetta käteni paikasta. Hyvä siis välillä saada vähän ylimääräisiä silmäpareja tarkkailemaan! Sitten kun pitäjiä oli, niin vauhtiluoksetulo, jossa tosiaan vauhtia oli. Sitten yritettiin noutoa, mutta nyt sitten vaanittiin noutokapulaa (kun se merkiltä saatiin pois), muutenkin nouto oli huono (tuli siinä sitten mieleen, että johtuisiko vaihtuvista hampaista, eli kannattanee jättää vähemmälle muutenkin). Koska en halunnut huonoon liikkeeseen lopettaa, otin vielä parit kaukojen seisomaan nousut, jotka ihan kelvolliset.

Haussa Into otettiin nyt ensimmäisenä ja tallaamattomalle alueelle. Kolme maalimiestä, samalle puolelle, josta saatiin hyvin tuulesta apuja. Into oli varsin mainio, heti ensimmäisellä sai hajun jo varsin kaukaa ja löysi maalimiehen. Kahdella seuraavalle olikin jo sitten helppo mennä. Nosti molemmat hienosti nenää käyttäen. Maalimiehiltä palkaksi ruokaa ja leikit. Meni varsin mallikkaasti ja tästä on erittäin hyvä jatkaa!