Tänään oli hakutreenit Tulotien päässä. Sää oli kiva; aurinkoinen, mutta ei liian kuuma ja sopivan tuulinen.

Into aloitti taas tallaamattomalla alueella. Tehtiin tutut kuviot; neljä maalimiestä ja Into liinassa haettiin tuulen avulla maalimiehelle haju. Vaan eipä Into enää hirveästi tuulen apuja tarvitse, vaan sillä on jo keskilinjalla selkeä  visio tulevasta ja virittelysanoilla se nostaa nenän ilmaan ja taisi tänään ainakin kolmesta maalimiehestä napata hajun jo keskilinjalla. Varsin mallikas ja onnistunut treeni siis. Ja nyt sujui jo leikkiminenkin osalla maalimiehistä oikein hyvin. Varsin helppoa ja vaivatonta on ollut tämä hakuilun alku. Nyt täytyy vaan pitää itsellä pää kylmänä ja olla ahnehtimatta liikoja, aikaa on tehdä nämä pohjatyötkin kunnolla.

Svantekin pääsi huvittamaan itseään hakuilemalla. Kiltit hakuryhmäläiset suostuivat käkkimään piilossa vielä Svantellekin vähän ylimääräisenä koirana ja niinpä se pääsi intoilemaan haun hurmassa kahden maalimiehen verran. Äijät olivat ihan alueen etukulmissa ja molemmilta suora palkka. Svante oli lievästi ilmaistuna innoissaan ja onnessaan. Ensimmäiselle äijälle se lähti niin, että maahan jäi puolen metrin starttikuopaisut. Ampui suoraan piilolle ja ihan oikeasti tärisi, kun oli niin täpinöissään maalimiehen löytäessään. Myös toinen äijä nousi mallikkaasti. Pitää varmaan joskus toistekin hyödyntää kivoja hakuryhmäläisiämme ja päästää Svante viihdyttämään itseään. Sen verran onnelliselta se tänään vaikutti.

Inton kanssa tehtiin heti aamusta myös pienet tokotreenit. Nyt seuraaminen tuntui paremmalta kuin eilen. Noudossa otettiin ihan vähän kapulan pitoa tuossa edessä. Sitten kokeiltiin vielä sitä uutta kaukojen seisomasta maahan menoa. Ihan kivasti Into tuntuu tuonkin hiffaavan.