Tänään hakuiltiin kosteissa olosuhteissa jo tutuiksi tulleissa Pinsiön maastoissa. Aluksi satoi vettä, sitten sade lakkasi ja sää lämpesi ja olosuhteet olivat suorastaan trooppiset. Tuulta ei ollut nimeksikään.

Intolle otettiin nyt tallatulle alueelle. Tehtiin kuten viimeksikin, eli hain maalimiehen hajun Inton kanssa, palasin takaisin päin ja sitten lähetin maalimiehelle. Otimme kolme maalimiestä ja ne menivät kaikki hyvin. Mukana oli yksi ihan vieras maalimies, mutta Intoon sillä ei tuntunut olevan mitään vaikutusta; etsi ja löysi ja leikki hyvin. Mietittäväksi tuli nyt Inton käyttäytyminen liinassa hajua haettaessa. Sehän ehkä rodullekin ominaiseen tapaan pyrkii hiukan tekemään sellaista sik-sakkia hajun lähdettä selvittäessään. Pitäisikö tähän puuttua vai ei?  Itse maalimiehelle meno on suoraviivainen ja hyvä. Mutta oli Into taas tosi pätevä pieni (se on ihan kääpiö, jääköhän se tuollaiseksi!?) koiranpoikanen, hieno!

Kiusasin maalimiehiä ottamalla myös Svantella pienen treenin. Se oli taas lievästi (!?!) tohkeissaan. Alueella oli kaksi maalimiestä ja molemmat valmiina. Ensimmäinen nousi heti etukulmasta ja Svante teki hyvän ja nopean ilmaisun. Sitten toisella puolelle oikein hyvä tyhjä, seuraavalla tyhjällä oli hämypiilo ja siihen sitten valeilmaisu (okei, melko ymmärrettävää, kun koira oli niin kierroksilla ja taipumusta valeisiin on), mutta jatkettiin siitä välittämättä eteenpäin. Vasemmalle ihan hyvä tyhjä, oikealle oikein hieno pisto ja sitten vasemmalta toinen äijä, hyvä ja nopea ilmaisu. Tuota valetta lukuunottamatta Svante oli ihan super, mikä on aika hassua, kun ottaa huomioon, että se ei ole hakua tehnyt melkein vuoteen. Mutta kai se sitten on niin hyvin muistissa vielä.

Hakujen jälkeen vähän tottisteltiin ja tokoiltiin. Into teki vähän seuraamista, jossa sähelsi, sitten kaukoja, jotka ihan siististi, useampi luoksetulo eri variaatioilla, ruutua palkalla ruudussa ja ilman ja noutoa. Ihan OK treeni, paikka oli kuitenkin ihan vieras ja vähän saatiin häiriöitäkin. Svantekin sai tehdä vähän seuraamista, idarin asennot, kaukoja ja luoksetuloa. Oikein tehoharrastamista siis tänään!