Tällä viikolla on joka aamu tehty ruutua. Ruutu on ollut meillä sellainen vaiheessa ollut liike, olen sitä rääpinyt, mutta vähän siten sun täten. Nyt on linja valittu ja siinä pysytään :). Aamuisin on siis kipitelty ruutuun aina pari kertaa ja tätä helppoa ja autettua lelu-linjaa aion nyt jatkaa vielä tovin ennen kuin lähden vaikeuttamaan. Tällä hetkellä näyttää hyvältä. Lisäksi aamuhetkiin on kuulunut luoksetulon loppuasentojen viilaaminen, siinäkin kehitytään koko ajan.

Iltaisin on sitten otettu muita juttuja; seuraamista, jääviä liikkeitä jne. Eilen illalla oli Saaran ja Ansa agit ja siellä odotellessa treenasin molempien poikien kanssa. Inton kanssa otettiin paljon noutoa, sekä vauhtinoutoja että palautuksia. Tässäkin Into alkaa hiljalleen hahmottamaan, että mitä siltä halutaan (yllättäen treenaaminen auttaa asiaa!). Sitten opeteltiin sitä maasta seisomaan nousemista, mutta tämä on tosi vaikea saada rauhalliseksi ja tarkaksi. No, harjoitukset jatkuvat. Luoksetuloa otin pitkältä matkalta ja sitten loppuasentoa erikseen.

Svanten kanssa otettiin idarin asentoja naksulla, luoksetuloa (sekä suoraan että pysäytyksillä), noudon luovutuksia ja ruutua ihan läheltä (lähinnä sitä paikkaa haettiin). Ihan kivasti meni molemmilla pojilla. Ansakin oli ollut ihan näppärä pieni agilitykoira :).