Perjantain piipahdin navetalle vähän liitelemään poikien kanssa. Alunperin oli tarkoitus treenata Viskin kanssa, mutta se poloinen on saanut kennelyskän riesakseen :(. Pikaista paranemista Viskille!

Otin sitten jotain pientä omien koirien kanssa. Ensin hommiin pääsi Into. Tehtiin taas pujotteluja vinokepeillä. Ekalla kerralla yritti taas oikaista ennen viimeistä väliä, mutta sitten useita hyviä toistoja. Jopa niin hyviä, että nostin keppejä taas astetta pystympään. Tästä vauhti vähän hidastui, mutta mainiosti Into kepit teki. Se hyvä puoli tuossa vinokepeillä treenaamisessa on, että Intolle on ihan sama missä minä olen, kun se pujottelee. Voin jätättää, jäädä paikalleni, leikata takana, irrota sivusuunnassa jne. Sisäänmenot eivät vaikeista kulmista vielä aina mene oikein, mutta eiköhän sekin hiljalleen. Nyt pitää vaan malttaa edetä hissukseen, aikaa kun on.

Keppien lisäksi Into otti ihan helppoa hyppy-putki-hyppy kuviota ja sitten puomia. Puomi saisi edelleen olla mielestäni nopeampi, mutta uskon ja toivon, että se vauhtikin sieltä rutiinin myötä löytyy.

Svantekin sai kokeilla vinokeppejä, se meni niitä aivan järjetöntä vauhtia, mutta myös sellaisella voimalla, että kepit menivät Svanten jyrätessä ihan lakoon. Svante käyttää kroppaa (ja onhan se aika iso koirakin) aika voimakkaasti pujotellessa, sen takia sen kanssa ei voi kotipihassakaan ottaa irtokepeillä ollenkaan. Kepit vaan lentelevät, kun se puskee menemään.

Lisäksi Svante teki kontakteja, nyt sain sen taas puomilla hiipparoimaan antamalla aika voimakkaan alas-käskyn. Sitten kun mentiin periaatteessa ihan käskyttä, teki se tosi nopeita ja hienoja kontakteja. Muutenkin Svante oli supervauhdikkaan oloinen, ilmeisesti se, että joutuu ensin seuramaan Inton treenit nostaa sen kierroksia ihan kivasti.

Lauantaina tokoteltiin Veli Viljon ja Annen kanssa (kiitos taas treeniseurasta). Inton kanssa tein ihan perusjuttuja; seuraamista, joka oli nyt heti alusta alkaen varsin mainiota (hyvä, hyvä!), kaikkia jääviä, jotka nekin mielestäni aika kivasti. Sitten vauhtiluoksetulo niin, että Anne piti kiinni. Ja lujaa tuli, niin paljon kun jaloista lähti. Sitten otin vielä eteentuloja ihan läheltä nopeasti palkaten, nämäkin varsin nopeasti ja näppärästi. Oli oikein kiva treeni ja Into varsin pätevä! Tosin vielä pätevämpi oli tänään ollut Numa-sisko, joka korkkasti kisauransa upealla ykköstuloksella (siihen meillä on vielä todella pitkä matka), onnea Riitta ja Numa.