Ennen joulua oli kaikenmoista kiirettä, sittemmin vaan laiskottanut ja Inton kanssa treenaaminen on jäänyt aivan minimiin. Viimeksi tokoteltiin aatonaattona Veli Viljon seurassa (näistä treeneistä olenkin unohtanut raportoida) ja jo silloin tekemättömyys näkyi. Into oli levoton, yliyrittävä ja epätarkka. Toki hyviäkin juttuja saatiin aikaiseksi, mm. ruutu onnistui erinomaisesti. Noh, nyt oli aika tarttua härkää sarvista ja ryhtyä toimeen. Onneksi olin varannut navetalta treeniajan, ulkona kun sataa vettä, vettä ja vettä. Joka paikka on silkkaa kuravelliä. Yöks.

Into aloitti tokoilulla. Seuraaminen oli nyt aivan superia. Tosin läsnä ei ollut ns. toisia silmiä kertomassa, että mitä takapää puuhailee, mutta tekeminen tuntui juuri sellaiselta kuin haluan. Intensiivistä ja tarkkaa ja paikka aivan oikea. Jes! Jäävissä palkkailin vain nopeista asennoista, kaikki ihan OK. Sitten pari luoksetuloa, ensin suoraan ja sitten vauhdista palkaten, ihan normaalisti nämäkin. Ruudussa Into jäi taas liian eteen. Helpottamalla saatiin onnistumaan. Koska hyppyteline oli käytössä, otettiin piiiiitkästä aikaa hyppyä. Hienosti Into muisti ja hyppäsi hyvin ilman apuja. Myös seisominen hypyn takana onnistui. Noutoa otettiin pitkästä aikaa ohjatun (kevyellä) kapulalla. Lähinnä oikeaan paikkaan tulemista. Lopuksi sitten kaukoja ihan lähietäisyydeltä, ihan kivasti onnistui. Istu-maahan -vaihtoja jo pienellä välimatkallakin. Pakko tätäkin (kuten kaikkea muutakin) olisi lähteä vaikeuttamaan, jos joskus kokeisiinkin asti aiotaan!

Sitten Into sai tehdä vähän agia. Ja puri _taas_ yhden remmin poikki, kun järkkäilin esteitä (milloin mahdan oikein oppia!?!). Puomille laitoin ylösmenolle länget. Into ei vierastanut niitä lainkaan, vaan teki hyviä ylösmenoja. Taidan jatkaa näin. Vinokepeiltä yritti taas aluksi luikkia kesken jo pois ja palkalle, mutta pienen hinkkaamisen jälkeen sitten hyvin. Lopuksi pientä pätkää (pari hyppyä, pari putkea ja puomi), rimat 55 cm. Hypyissä ei muuten ongelmia, mutta jos Inton piti hypätä minua kohti, tuli riman ali. Laitoin kaksi rimaa ja sitten onnistui. Tämä nyt ei oikeastaan ole mikään yllätys, kun on tähän asti tehty pääasiallisesti rimat maassa tai max. 30 cm. Hyppytekniikka vaikuttaa ilokseni oikein hyvältä (tosin näiden parin esteen pätkien perusteella ei nyt kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä voi vetää).

Kaikkiaan Into oli oikein mainio tänään (sitä remmin puremista lukuunottamatta...) ja oli tosi kivat treenit!

Viskikin tuli paikanpäälle Pian ystävällisesti kuskaamana ja pääsin tekemään senkin kanssa pitkästä aikaa vähän agia. Meni itseasiassa tosi hyvin. Tein ihan lyhyitä ja helppoja pätkiä, mutta Viski oli tosi hyvin kuulolla, sellaisen kevyen ja helpon tuntuinen. Rimat pysyivät ylhäällä, pari pudotusta johtui huonosta ohjauksesta. Kontaktit yhtä lentokeinua (unohdin sanoa Viskille, että se on keinu) lukuunottamatta tosi hyvät. Erikseen otin kepeillä aika paljon sisäänmenoja, jotka nyt hyvin. Umpikulma on Viskille joskus vaikea, menee kyllä ensimmäisen oikealta puolelta, mutta ei vaan taivu sitten siihen ensimmäiseen väliin. Nyt palkkasin jonkun kerran kädestä heti siihen ekaan väliin. Vedättämistäkin Viski kestää, kun sen tekee vaan tasaisesti ja kaikkia mahdollisia ylimääräisiä eleitä tai liikkeitä varoen. Kivaa oli, kiitokset taas Pialle Viskin lainasta!