Sunnuntain aamu(päivästä) treenattiin Annen ja Hannan kanssa. Ensin tehtiin taas piiloharjoituksia joissa piilot tällä kertaa jonossa. Otin Svantenkin mukaan ja se pääsikin ensimmäisenä kokeilemaan. Svante ei ole taas aikoihin päässyt hakuilemaan, joten arvelin että menee ihan sähellykseksi. Rullan jätin suosista kokonaan pois. Ensimmäinen maalimies oli ehkä kolmannessa piilossa. Svante lähti tosi vauhdilla etenemään piilojen vierestä, ei mennyt lähempää kiertelemään, mutta aina piilon kohdalla nosti päätä ja tarkisti. Oikealle piilolle meni heti suorilta. Varsin hyvää ja tarkkaa työtä siis.

Toisen maalimiehen laitoin sitten piilojonon taakse ilman piiloa. Svante meni taas ja juoksi piilojen sivua, viimeiselle pahvilaatikolle jäi pyörimään ja yritti hamuilla kaulalta rullaakin, mutta sitten aika nopeasti bongasi vielä vähän kauempana olleen maalimiehen. Maalimies oli aika lähellä sitä viimeistä piiloa, joten Svante ensin vähän oletteli, ennen kunnon tarkistusta. Ihan hyvä, että jätin rullan pois. Mutta oli se taas niin tohkeissaan ja onnessaa, kun pääsi vähän leikkimään hakukoiraa.

Intolle tein niin, että ensimmäinen äijä oli menevinään jonon viimeiseen piiloon, mutta sitten käänsin Inton pois ja maalimies siirtyikin ihan ensimmäiseen piiloon. Hienosti pienen koiran nenä toimi, lähti lujaa piilojen viertä juoksemaan, mutta ensimmäisen piilon kohdalla lukkojarrutus ja sinne. Toinen maalimies meni sitten ehkä kolmanteen (tai neljänteen) piiloon (Into ei siis nähnyt), tässäkin suora ja nopea pisto ja oikean piilon kohdalla vauhdit seis ja piilolle. Tosi hyvin! Kolmannen äijän laitoin sitten piilojen taakse, mutta tänne lähetyksillä Into jostain syystä kääntyi jyrkästi oikealle ja kävi tielläkin kääntymässä. Toisella kerralla sai sitten maalimiehestä (edelleen sieltä mutkan kautta) hajun, mutta tosi huono pisto. Koska en halunnut sellaiseen lopettaa, otin vielä neljännen, joka vielä vähän kauemmaksi ja josta hain ihan selkeän hajumielikuvan. Tänne hyvä ja suora pisto.

Sitten tehtiin esineruutua. Tallasimme ehkä noin 50 metriä syvän ja 25 metriä leveän ruudun. Päätin kokeilla Svantellakin, vaikka sen edellisestä esineruudusta taitaa olla aikaa jo vuosia :-o. Svantelle vietiin kolme esinettä; taakse, keskelle ja eteen. Otin aika helpot esineet (kinnasta ja hanskaa) ja paikat eivät olleet mitkään kaikkein vaikeimmat. Siitä huolimatta olin aika yllättynyt Svanten työskentelystä. Se teki kolme pistoa ja esineet olivat minulla! On se ihme otus, sen kanssa ei ole montaa esineruutua tehty, se vaan jotenkin (synnynnäisesti?) osaa.

Inton kanssa esineruutua on tehty (hävettävän) vähän. Niinpä päädyin ottamaan esin ihan helposti niin, että Into näki kun Anne vei esineen (tosin joillakin hämypiilotuksilla). Tässä ei ongelmia ja Into noukki hanskan nopeasti talteen.  Sitten vaikeutin sen verran, että Anne vei kaksi esinettä (Into sai edelleen katsella). Ensimmäistä Into etsi tosi kauan, mutta teki tosi kivasti töitä ja pysyi hyvin alueella, ei vaan (kova tuuli) saanut hajua tarkennettua, vaikka pienellä alueella pyörikin. Mutta yritys palkittiin ja hanska löytyi. Toistakin lähti ihan kivasti etsimään ja se nouskin sitten jo melko nopeasti. Inton osaamistasoon ja treenimääriin nähden olin aivan supertyytyväinen sen suoritukseen. Motivaatiota ja yritystä löytyi.

Kotona lenkin yhteydessä tein Inton kanssa vielä pienen pätkän seuraamista ja jäävistä seisomista ja istumista. Seuraaminen tuntui taas ihan kivalta ja asennotkin olivat oikeat.