Maanantai-illan agitreeneihin otin mukaan vain Viskin. Meno oli otsikon mukaista, sillä Viski meni kovaa ja kaukana. Juu, juuri kun aloin pääsemään mielestäni jyvälle Viskin agilitylogiikasta, päätikin se muuttaa logiikkaa ;-). Onhan Viski ennenkin irronnut selkeissä paikoissa toisinaan ihan hyvin, mutta enemmänkin sen ongelma on ollut sellainen ohjaajahakuisuus. Vaan nyt oli kaikki toisin :-o. Pitkillä suorilla se irtosi hyvin ja luki takaaleikkauksia hienosti, mutta aika monesti se irtosi eilen ihan mihin sattuu, ei paljon taakseen katsellut saatii korvaa heilauttanut. Oikein mielenkiintoinen ja avartava kokemus.

Tehtiin kaikkiaan kolme rataa. Ensimmäinen alkoi suoralla hyppy-hyppy-aa. Sen nyt tiesi jo kokeilemattakin, että tuo toinen rima tulee alas, kun tulee kiire aalle. Ja niinhän se tulikin. Sitten kun sanoin aika tiukasti "Viski!" siinä hyppyjen välissä, muistettiin taas, että niistä rimoista on tarkoitus mennä yli (eikä läpi). Tällä radalla oli hankalahko kepeille meno; kepit ja puomi olivat hyvin lähekkäin ja koirat tarjosivat mieluusti sitä puomia. Näin teki Viskikin, mutta sain sen pienen kiepsahduksen jälkeen kuitenkin kepeille ja oikein sisään (itse olin tosi kaukan takana). Toisella yrittämällä irtosi kepeille upeasti, kesti takaaleikkauksen ja pujottelin hyvin. Puomin toisella puolella oli keinu, eli puomilta tultiin ja käännyttiin 180 astetta sinne keinulle. Tämä oli meille tosi hankala kohta, en meinannut millään osata kertoa Viskille, että minne pitää mennä, tuli vähän turhaa mutkaa ja yksi lentokeinukin saatiin aikaiseksi.

Toinen rata alkoi hankalalla hyppykuviolla, jota jouduin kokeilemaan useammankin kerran, mutta aika kivasti se klaarattiin. Sitten aalle ja aalta muuri ja muurilta uu-käännös vasempaan kepeille. Tämän sain onnistumaan aivan upeasti, kun jätinkin aan vasemmalle puolelleni ja tein muurilla takaaleikkauksen. Viski haki kepit aivan superisti ja taittui hienosti siihen oikeaan väliin, vaikka itse jäin sinne muurin taakse.

Kolmas rata alkoi kolmen hypyn melko ahtaalla kuviolla, joka onnistui aika kivasti. Sitten pituudelle ja pituuden jälkeen kaksi rinnakaista hyppyä ja takaisin tulosuuntaan. Tässä irtoaminen aiheutti vähän ongelmia, sillä niiden rinnakkaisten hyppyjen takana oli rengas ja Viski ehti senkin hyppäämään pariin kertaan, ennen kuin sain siihen sen verran kontaktia, että saatiin (laajahko) käännös aikaiseksi. Sitten aalle ja aalta aika pitkä väli kepeille, lievä avokulma. Tässäkin Viski haki kepit aivan täydellisesti ja edelleen kesti takaaleikkauksen hienosti. Eilisen perusteella sanoisin, että keppien kanssa on edistytty rutkasti. Ne sujuivat eilen paremmin kuin ikinä! Onhan niitä (siis lähinnä sisäänmenoja) toki treenattukin, mutta yksi iso tekijä on sekin, että uskallan ja maltan jättää Viskille tilaa.

Ihan kivat treenit meiltä. Toki sähellettiinkin puolin ja toisin, mutta tosi paljon hienoja onnistumisia. Ja vauhtia. Sitä oli eilen aivan sairaasti.

Aiemmin illalla kotipihassa Inton kanssa pikaiset tokoilut. Seuraaminen oli taas vähän säheltävää, luoksetulot hyvin, jäävistä istumista ja seisomista, ihan kivasti molemmat ja ruutuunkin meni hyvin, vaikkakaan ei nytkään tajunnut ottaa valmiina ollutta lelua :-o. Lopuksi kaukoja, joissa sekä hyviä että huonoja vaihtoja, mutta tekeminen nyt sentään melko rauhallista.