Alkuviikko on ollut aika hulinaa, maanantaina meni töissä pitkään ja tiistain ja keskiviikon olen ollut yhden järjestelmän käyttäjäseminaarissa. Tänä vuonna seminaari pidettiin onneksi Tampereella, eli kotiin on päässyt yöksi, mutta päivät ovat venyneet silti aika pitkiksi. Koirien kanssa en siis kauheasti ole ehtinyt puuhastelemaan. Agilitytreeneissä on sentään oltu sekä tiistaina että keskiviikkona Svanten kanssa.

Tiistain treenit Mouhijärvellä menivät varsin mainiosti. Meitä oli paikalla vain kaksi, eli ehdittiin viilaamaan ja hinkkaamaan ihan riittävästi :). Tehtiin kaksi pätkää, molemmissa oli aika paljon hankalia käännöksiä, välistävetoja ja takaakierrätyksiä. Ensimmäisen radan alussa oli kohta, jossa oli kolme hyppyä melkein suorassa linjassa, siitä sitten lähes 180 asteen käännös takaisin päin, aa takana houkuttimena. Tähän tein Marian vinkistä jonkun varsin monimutkaiselta näyttäneen (ja varsinkin tuntuneen!) jaakotuksen, twistin ja ties minkä yhdistelmän. Hämmästyttävää kyllä, sain askelmerkit edes sinne päin ja tuo käännös toimi Svantella oikein hyvin. Itse en olisi moista pyörähdystä osannut/keksinyt ikinä tehdä. Oli tosi kivat treenit ja Svante oli taas hieno!

Keskiviikkona oli sitten ihan normaalit omat treenit. Nytkin tehtiin kaksi pätkää, joissa ei mitään ylivoimaisia kohtia, mutta toki parannettavaa ja korjattavaa löytyi paljonkin. Ensimmäisen radan alussa oli sellainen hankala kieputus, johon keksin (ihan itse!) tehdä sellaisen jaakotusentapaisen ja se toimi Svantella tosi hyvin. Lisäksi lopun hyppykuviota otin useampaan kertaan ja eri tavoin. Toisen radan aika alussa oli välistäveto, joka toisella yrityksellä onnistui varsin mallikkaasti (meni se ekallakin oikein, mutta ei yhtä sujuvasti), haasteita tarjosi kepeille vienti, jossa koira tuli suorasta putkesta ja se piti saada aan ohi keppien sinne kauimmaiseen päähän. Ekalla kerralla sain Svanten söhittyä toiseen väliin, mutta toisella yrittämällä oikein hyvin. Myös putkiin (yhteen aika pimeäänkin päähän) Svante meni ihan kivasti. Kontakteista radalla oli keinu ja aa, aalla oli aina palkka valmiina. Hyvät kontaktit. Muutenkin Svante oli tosi reipas ja kivan tuntuinen. Oikein onnistuneet treenit.

Intokin oli mukana ja pääsi vähän pujottelemaan. Paranee koko ajan, mutta töitä on edessä paljon. Aakin otettiin kertaalleen, tosi hyvä ja nopea suoritus. Muuten Into keskittyikin juoksemaan ympäri ämpäri maneesia narupalloaan viskellen.