Eilen oli kevään ensimmäiset ulkotreenit erittäin koleissa merkeissä Niihamassa. Lämpötila taisi olla hädintuskin plussalla ja olosuhteet kruunasi karmea tuuli. Oli siis todella kylmä.

Johtuiko sitten säästä vai jotenkin ahdistavan ahtaan oloisesta ja muhkuraisesta treenikentästä tai ties mistä, mutta etenkin ekalla pätkällä olin itse ihan kohmeessa ja päästin Viskin sinkoilemaan sinne sun tänne. Alussa oli kolme hyppyä peräkkäin, mutta ei ihan linjassa, jonka jälkeen mentiin putken takimmaiseen päähän. Ekalla yrittämällä jäin ihan seisoville jaloille ja Viski meni putken ekaan päähän, uusintayrityksellä menin rohkeasti kauemmaksi ja nyt ehdin helpostikin saamaan Viskin oikein putkeen. Puomi oli kohti tyhjää ja siinä Viski ennakoi voimakkaasti tulevaa käännöstä pysähtymällä liian ylös, toisaalta eipä sitten karkaillut puomilta millään radalla. Tällä pätkällä oli kaikkea muutakin säätämistä, mutta en viitsinyt hinkata, kun oma asenne ei ollut ihan paras mahdollinen.

Ennen toista rataa sain itsenikin paremmin kuosiin ja tämä menikin sitten jo ihan hyvin. Okseri saatiin alas, mutta muuten ei suurempia ongelmia. Alun hyppykuvioon Tommi ehdotti toisenlaista ohjauskuviota kuin minkä aluksi tein, itse en ajatukselle heti lämmennyt, mutta sitten kokeilin sovellettua versiota, johon tein jaakotuksen ja se toimi tosi hyvin.

Kolmaskin pätkä klaarattiin ilman suurempia ongelmia, okseriin kopautettiin (ei pudonnut) ja se otettiin uudestaan, muuten ihan kohtuullisen siistiä menoa. Radat olivat taas aika vaikeita ja sellaisia väännettäviä, siihen nähden Viskiltä varsin kiitettävä suoritus, se oli oikein pätevä!