Viikonloppu hujahti Oulussa, jonne lähdin Anun personal assistentiksi agilityn B-maajoukkueen leirille. Perjantaina iltapäivällä lähdettiin ja sunnuntai-iltana tultiin.

Menomatka alkoi vähän tahmeasti, kun auto alkoi taas pitää sitä fcking kirskunaa/ujellusta/ulinaa mitä kesälläkin (ja minkä vuoksi sitä korjattiinkin joillain satasilla). Siinä tehtiin parit ylimääräiset pysähdykset ja arvottiin, että käännytäänkö takaisin vai mitä tehdään. Vaan Ouluun oli päästävä, joten sitkeästi vain eteenpäin ja onneksi se ääni sitten katosi Jyväskylän liepeillä ja loppumatka sujui ongelmitta. Perillä olimme alkumatkan ylimääräisten pysähdysten vuoksi sitten vasta joskus yhdentoista maissa.

Lauantaina treenit alkoivat kymmeneltä OKK:n hallilla. Medit aloittivat agilitylla, maksiohjaajat lähtivät juoksuharjoituksiin ja minit odottelivat omaa vuoroaan. Itse käytin hyväkseni tyhjää hallinpuolikasta ja otin Inton kanssa ihan vähän tokoa ja keppejä. Svantekin pääsi vähän pujottelemaan. Pääasiallisesti pojat joutuivat odottelemaan autossa. Minien rataharjoitus oli sitten 10-12 ja se menikin Anulta ja Tuitulta ihan hyvin (mitä nyt Tuittu vähän possuili odotteluaikoina ja jos olisi minun koirani, niin olisi kyllä saanut  tukkapöllyä). Agitreenien jälkeen lähdettiin lounaalle ja sen jälkeen oli minikoirien ohjaajien juoksutekniikkatreenit. Treenipaikka oli joku sellainen urheilukeskus ja itse käytin tilaisuuden hyväkseni ja tein poikien ja Tuitun kanssa lähes tunnin reipasvauhtisen kävelylenkin pururataa pitkin. Sitten palattiin Nallikariin ja seitsemäksi suunnattiin koko porukalla syömään viereisen kylpylähotellin ravintolaan (tästä olisi ollut kiva saada vähän vinkkiä etukäteen, oli vähän noloa laahustaa sinne tuulipuvussa ja lenkkareissa...). Ruokailun yhteydessä pari agilityn maailmanmestaria eli Marjut Pulli ja Mika Mättö kertoivat, että mitä tarvitaan tullakseen maailmanmestariksi ja vähän omia kokemuksiaan MM-kisoista.

Sunnuntaina hallilla pitikin jo olla ennen kahdeksaa (taivaalle kiitos talviaikaan siirtymisen lahjoittamasta yhdestä ylimääräisestä nukkumistunnista). Nyt treenejä olikin sitten kahdella kentällä yhtä aikaa, kahdeksalta aloittivat minit ja maksit. Olikin kiva päästä näkemään maksienkin menoa, ei ainoastaan siksi, että itsellä on maksikoira vaan myös siksi, että siellä oli treenaamassa Riva Svantenpoika Maijun kanssa. Ja hienosti Riva menikin, oletan että meno näytti ja tiedän, että se kuulosti samalta kuin Svantella :D.

Anun ja Tuitunkin treenit menivät hyvin, Tuittu oli selkeästi keskittyneempi ja se näkyi heti terävämpänä suorittamisena. Mineillä olikin aika rankka puhde, kun toiset treenit olivat heti perään, eli 10-12. Tuittu jatkoi hyvää menoaan, mutta Anulla alkoi selvästi jalka vähän painaa :-p. Itse kävin siinä harjoitusten välissä kävelyttämässä Tuittua ja poikia ja löysin siitä ihan vierestä pk-kentän, jossa Into sai hypellä metristä estettä. Ajatuksena oli mennä sinne vielä uudestaankin kapulan kanssa, mutta sitten siellä olikin porukkaa treenailemassa, joten aikomukseksi jäi. Kun Anun ja Tuitun treenit olivat ohi teimme vielä kunnon lenkin ja sitten lähdimme kotia kohti, tien päälle taisimme päästä joskus kahden aikaan. Kotimatkalla autokin käyttäytyi hyvin, joten matka meni joutuisasti, juttujen taso nyt oli odotettu, mutta hauskaa oli ja matka eteni vesisateesta ja pimeydestä huolimatta.  Kotiinkin päästiin turvallisesti jo joskus yhdeksän-kymmenen maissa.

Vaikka itse ei viikonloppuna treenannutkaan, niin varmasti silti jäi jotain korvan taakse muiden harjoitusten seuraamisesta, jos ei muuta, niin ainakin rutkasti taas motivaatiota. Ja aina on mielenkiintoista saada seurata erilaisten koirien ja ohjaajien treenaamista ja tekemistä, takuulla siitäkin aina oppii jotakin.

Ihan kiva, joskin aika rankka reissu. Yöt tuli nukuttua vähän huonosti, etenkin ensimmäisenä  yönä mökissä oli tosi kuuma ja Svante ja Intokin ilmeisesti siitä johtuen vähän rauhattomia. Toisen yön nukuinkin sitten jo paremmin ja koiratkin olivat ihan rauhassa, vain kerran heräsin siihen, että Into tuijotti naamaani :)). Sää oli Oulussa (yllättäen) aika kylmä ja tuulinen ja ilmeisesti tuulesta johtuen silmäni kipeytyivät jo lauantaina, olivat ihan verestävät ja valuivat vettä. Sama vaiva on päällä edelleenkin. No, minulla on vain silmät kipeinä, Anulla taitaakin sitten olla koko muu kroppa :-p.