Meillä ei edelleenkään ole kotona konetta (se oli kyllä korjattavana, mutta eipä vaan lähtenyt käyntiin), joten tässä nyt sitten yhtenä tiivistelmänä viikonlopun tapahtumat.

Perjantaina olin navetalla vähän humputtelemassa Svanten ja Inton kanssa. Aluksi otin Inton kanssa pari hyppynoutoa, näissä ei ongelmia. Sitten tehtiin agia. Pääasiallisesti otin molemmilla vain yksittäisiä esteitä, Svante teki lähinnä kontakteja ja keppejä. Etenkin puomi oli aivan super, todella nopea ja varma. Muutkin kaikki hyvin. Yritin myös herätellä Svanten putkihulluutta juoksuttamalla sitä putkea edestakaisin, ihan kivaa vauhtia se jo menikin.

Into keskittyi keppeihin (aina palkka valmiina) ja kontakteihin. Kaikki oikein kivasti. Myös rengasta otettiin erilaisista kulmista, ei ongelmia siinäkään.

Lauantaina oltiin aamupäivästä hakuilemassa. Oli uusi ja osin aika haastava (hakkuualuetta) maasto. Intolle kuusi pistoa, neljä maalimiestä ja kaksi tyhjää. Into pyrki taas lähtemään vähän mihin sattuu, eikä ollut muutenkaan oikein hyvä. Tyhjät olivat ihan OK, nyt menin alueelle sitä vastaan ja hienosti kääntyi oikeaan suuntaan. Mutta muuten aika plääh-treenit. Ahdistaa taas koko haku, tulisi äkkiä talvi ja lunta, niin voisi hyvällä omallatunnolla pitää muutaman kuukauden tauon koko lajista.

Iltapäivällä oltiin tokoilemassa Tullin nurtsilla. Svantekin pääsi mukaan, se sai tehdä ensin seuraamista, joka nyt oli mitä oli. Sitten idari, jossa istuminen meinasi ensin jäädä tekemättä. Merkki ja ruutu oli myös aika säheltämistä, ensin meinais karata suoraan ruutuun ja sitten kun sai mennä sinne, niin meni kuitenkin sivuun ja sieltä sitten häröili itsensä ruutuun. Tunnarissa toi oikean, mutta liikutteli vääriäkin. Ihmeen hyvä suoritus, tätä kun on otettu viimeksi ehkä joskus pari vuotta sitten. Kaukoissakin oli jotain säätämistä, mutta ei ihan kauheasti liikkunut. Svantella oli kuitenkin hauskaa ja se Svanten tokoilujen ainoa päämäärä onkin.

Into aloitti seuraamisella, joka oli ihan OK (edelleen namilla autan ja vahvistan paikkaa). Ruudussa meni ekalla kerralla sivuun (samaan kuin Svante), mutta haki kuitenkin oikean paikan. Toisella yrittämällä aika reunasta, mutta oikein. Edelleen ruudussa on hyvää vauhti, vihdoinkin mielestäni ollaan edetty tässä. Tunnaria helpotin nyt niin, että vein itse oikean. Nyt Into oli oikealla asenteella liikenteessä ja teki ja etsi rauhallisesti. Kerran nappasi vahingossa väärän, mutta tajusi sen itsekin ja korjasi oikeaan. Tämä siis paljon paremmin kuin keskiviikkona, hyvä! Kaukoissa hinkattiin i-m-i -vaihtoja, joissa Into on alkanut vähän tekemään omiaan. Maahan se syöksyy niin, että liikahtaa samalla helposti eteenpäin ja istumaan noustessa taas pyrkii nousemaan seisomisen kautta. Näitä otettiin ihan läheltä ja rauhallisin välein ja hyvin Into rauhoittuikin. Pitää vähän palata taaksepäin ja ottaa ihan perustreeniä. Sitten mietittiin sitä luoksetulon stoppia, jonka haluaisin tehdä suullisella käskyllä. Jostain syystä en saa Intoa tekemään hyviä stoppeja näin, käsimerkillä sen sijaan toimii. Pitänee tyytyä siihen käsimerkkiin. Yksi suora luoksetulo otettiin, jossa kevyesti törmäsi, yllättävän hyvin kuitenkin sai jarrutettua, sillä tuli kovaa. Kivat treenit, Into oli hieno!

Sunnuntaina olikin sitten pitkästä aikaa ohjelmassa agikisat. Viimeksi olemme Svanten kanssa kisanneet elokuun lopulla Orivedellä. Syyskuussa ei ole pahemmin treenattukaan, eli vähän oli epävarma olo kisapaikalle lähtiessä. Kyseessä oli kv-kisa, eli kaksi rataa, joiden yhteistulos ratkaisee. Ensin oli agilityrata, Svante oli aivan super. Se teki tosi kivan radan erinomaisilla kontakteilla ja näin meille tulokseksi 0 ja 4. sija heti LAWilaisten rintaman perään. Hyppyrata ei ihan yhtä hyvin mennyt, Svante pääsi tekemään yhden megalomaanisen kaarroksen, mutta nolla silti siitäkin ja näin yhteistulokseksikin nolla ja kolmas sija. Ihana, taitava Svante!

Hienosti meni Anulla ja Tuitullakin, toinen sija ja vara-caciag, onnea!

Intolle sunnuntaista tuli välipäivä, oli se toki agikisoissa mukana hengailemassa ja saimme kisakirjaankin varmistuksen, mutta treenailuista pidimme taukoa.