Eilen olimme Inton kanssa Mouhijärvellä agitreeneissä. Ehdittiin tekemään yksi pitkä (muistaakseni 21 estettä) pätkä. Rata vaikutti paperilla ja tutustuessakin ihan järjettömän vaikealta, mutta ei se sitten niin ylivoimainen kuitenkaan ollutkaan.

Alussa oli pari hyppyä loivassa linjassa, siitä törkkäisy kolmannelle ja sen jälkeen suoraan putkeen, joka oli aika pimeässä kulmassa. Tämä meni meiltä tosi hyvin, Into irtosi putkeen hienosti ja niin ehdin hyvin ottamaan vastaan putken jälkeiselle hypylle ja siitä sitten aan alla olevaan putken takimmaiseen päähän. Tätä kokeiltiin sekä valssilla, että viennillä. Molemmat onnistuivat ilman ongelmia. Putken jälkeinen hyppy piti kiertää takaa ja sitten kaksi tavallaan melkein pystyssä olevaa hyppyä ihan normaalisti. Into teki takaakierron hienosti, nyt muisti suorittaakin esteen, eikä kiertänyt koko hyppyä :). Ekalla kerralla minä jäin tönöttämään paikalleni ja tuli kiire, uusinnalla tajusin lähteä liikeelle ja hypyt menivät hyvin, kuten jatko siitäkin parin hypyn kautta pussiin. Pussista aika jyrkkä käännös hypylle ja siitä 90 astetta aalle, tämäkin ihan OK.

Loppu olikin hankala, aalta piti mennä sen alla olevaan u-putkeen ja putkelta käännyttiin ikään kuin pois päin pituudelle. Tämän olisi saanut helpoiten onnistumaan, kun olisi tullut ottamaan aalla vastaan ja heittänyt siitä putkeen ja tehnyt sitten tiukan persjätön putken toiselle suulle, ottanut siinä haltuun ja vienyt pituudelle. Mutta kuten Mariakin sanoi, että turha tehdä helpon kautta ja näin harjoiteltiin vaikeampaa kuviota, jossa jäi aan sivuun ja heitin siitä Inton putkeen ja kiersin sitten aan ja putken takaa ottamaan pituudelle vastaan. Opetettiin Intoa siis kääntymään putken suulta sinne jyrkästi taakse. Lelulla auttaen saatiin onnistumaan. Näitä pitää treenailla itsekseen lisää.

Pituudelta sitten hypylle (sama kuin ennen aata, mutta nyt vaan päinvastaisesta suunnasta) ja siitä taas jyrkkä käännös aan sivulla olleelle renkaalle, josta pimeästä kulmasta sinne aan alla olevaan putkeen. Tässä tuli odottamattomia ongelmia, kun Into ei hakenutkaan putken suuta niin hyvin kuin oletin. Vasta myöhemmin tajusin, että se johtui todennäköisesti renkaasta, joka on Intolle vielä vähän vaikea este ja jonka jälkeen aika usein palkkaan. Into nimittäin kääntyi renkaalla katsomaan taakse. No joka tapauksessa ajatuksena oli siis heittää koira sinne putkeen ja ehtiä itse toiseen päähän valssaamaan ja siitä sitten avokulmasta kepeille. Tässä tuli sitten minulle vähän kiire, kun Into ei irronnutkaan putkeen ihan suunnitellusti, mutta saatin se jotenkin kuitenkin onnistumaan.

Summa summarum, Into teki taas ihan hyvin. Vaikeuksia oli tuollaisissa yksittäisissä teknisesti hankalissa kohdissa, joita en vaan ole vielä opettanut riittävän hyvin. Töitä siis piisaa, mutta perustekeminen alkaa olla jo ihan kivalla mallilla ja eilenkin Into oli tosi kivasti kuulolla, vaikka vauhtiakin oli ihan taas kotitarpeiksi (ei Into mikään supernopea ole, mutta meikäläisen vinkkelistä ihan haastavan vauhtinen). Eteenpäin mennään koko ajan, molemmat.