Tiistaina oli syyskauden viimeinen treenikerta Marialla Mouhijärvellä, vuodenvaihteen jälkeen sitten taas jatketaan. Tämä oli itse asiassa Inton viimeinen ohjattu agitreeni ennen joululomaa, kun ensi maanantaikin jää väliin. Navetalla yritetään toki käydä itseksemme treenailemassa.

Voisi sitä huonomminkin fiiliksin lomalle jäädä.  Into oli ihan pätevä taas eilen. Toki virheitä tuli ja hinkkaamaan joudutiin, mutta kokonaisuutena ihan onnistunut ilta. Tehtiin kuulemma (itse en kyllä muista) samaa pätkää kuin ekoissa treeneissä elokuussa. Oletettavasti se meni nyt jonkin verran paremmin :).

Rata alkoi aika ahtaalla hyppysumalla, johon sai vääntää kolme valssia varsin pienen ajan sisään. Siitä mentiin suoraan putkeen (melko pimeästä kulmasta), putkesta 180 astetta muurille ja siitä sitten taas päinvastaiseen suuntaan kaksi perättäistä hyppyä ja sitten 90 astetta vasempaan hypylle, josta tosi jyrkästä avokulmasta kepeille. Alku meni meiltä Inton kanssa tosi hyvin, samoin putkesta sain sen kääntymään muurille hienosti. Muurilla jaakotin, joka onnistui hyvin. Ensin yritin viedä ne keppejä edeltävä hypyt niin, että itse kuljen koko ajan ulkokautta ja sitten ikään kuin heitän Inton kepeille. Se ei kuitenkaan onnistunut. Sitten tein valssin sinne toisen ja kolmannen hypyn väliin ja törkkäsin Inton kepeille, tämä onnistui hienosti. Kepeillä ensin jätti viimeisen välin pujottelematta (kepit oli aika vaikeasti kohti seinää), mutta uusinnalla ei ongelmia, vaikka valssasinkin keppien jälkeen.

Kepeiltä sitten kaksi hyppyä melkein suorassa linjassa ja sitten aa. Näistä selvittiin ihan kunnialla, samoin loppuradasta, jossa kolme hyppyä ja puomi. Hypyille ehdin tekemään valssin väliin, vaikka sitä vähän etukäteen epäilin, viimeiselle tein taas jaakotuksen ja se toimi ihan hyvin. Kivat treenit ja nyt tuli taas sellainen agility-olo sen paniikin ja epätoivon sijaan.

Ennen ageja käytiin Hannan ja serkkupoikien kanssa vähän tokoilemassa. Inton kanssa otettiin noutoa. Into on alkanut ottamaan kapulan väärin, eli ei kierrä kapulan taakse ja ota vasta sitten vaan nappaa sen jo menosuunnassa. Oikeaan suuntaan vinoilla heitoilla sain sen ottamaan oikein, näitä täytyy tehdä lisää. Kaukoissa yritettiin taas tehdä s-i -vaihtoa, mutta Into tarjoili sitkeästi maahanmenoa ja noin sataa kilometriä peruutusta. Tätä täytyy nyt rauhoittaa ja tehdä läheltä namin kanssa vähän aikaa. Eniten tehtiin luoksetuloa, ensin stoppeja kiertojen kautta, sitten yksi ihan kokonainen voittajan luoksetulo, jossa seisominen vähän valui, mutta joka oli kokonaisuutena parempi kuin mitä odotin. Sitten suora luoksetulo ja vielä muutama läheltä vauhdista palkaten.