Pelkän agilityn tarjoama jännitys ei eilen riittänyt, ensin piti panikoida sitä, että pääseekö perille Eurotallille kivassa pääkallokelissä. Pikkutie oli todella liukas, aivan peilijäässä. No, osa meistä pääsi perille, osa ei ja niinpä treeneissä olikin vain kaksi osallistujaa.

Tehtiin kaksi pätkää, jotka olivat taas taattua Tommin laatua; vaikeita. Illan teemana oli kuulemma tiukat käännökset ja niitä riitti. Tosin paljon tuli myös takaaleikkauksia, joita meidän Inton kanssa (etenkin minun) on todella tärkeä päästä treenaamaan.

Eka rata alkoi kahdella melko suorassa linjassa olevalla hypyllä, josta ahdas ja tiukka meno kepeille. Svanten kanssa olisin varmaankin valssannut ennen keppejä, mutta Inton kanssa päädyin kokeilemaan sellaista, että itse jäin hyppyjen väliin ja lähetin Inton siitä kepeille. Meni todella hienosti!

Putkien väärien päiden kanssa oli taas ongelmia. Minä en vaan osaa. Joko vien liian pitkään tai päästän liian aikaisin. Ajoitus on pielessä molempien (Svante ja Into) koirien kanssa. Radan keskivaiheilla oli neljän hypyn epäsuora, jonka tein takaaleikkauksin. Onnistui hämmentävän hyvin. Tiet eivät toki ihan ideaalit olleet, mutta estevälit olivat aika ahtaat ja viimeinen hyppy vielä okseri, josta tosi jyrkkä käännös putkelle. Siitäkin selvittiin aika kivasti. Into osaisi nuo takaaleikkaukset miten päin vaan, mutta itse olen (niissäkin) aika huono. En ole kauheasti tehnyt niitä, joten ajoitukset mättävät aika urakalla. Täytyy vaan yrittää treenata ahkerasti.

Toinen rata alkoi hypyllä ja aalla, aalta käännyttiin jyrkästi kahdelle peräkkäiselle hypylle, joilla tehtiin edestakaiset hypyt, eli piti kääntää tiukasti. Siitä käännyttiin lähes 90 astetta oikealle renkaalle, josta u-putken takimmaiseen päähän. Tässä kohdattiin yllättäviä ongelmia, kun Into hyppi rengasta sivusta, jos olin edellä ja ampui sitten väärään putken päähän, jos tulin rinnalla. Rengasta täytyisi nyt muistaa ottaa yksittäisenä esteenä. Into herkästi hätäilee singahtaa mistä sattuu, jos minä menen edellä. Nyt varmaan taustalla häämöttänyt putkikin veti vähän putkihullun koiran huomiota.

Putkelta tehtiin se sama neljän hypyn sarja kuin ekallakin radalla, nyt vain päin vastaiseen suuntaan ja okseri käännettiin hiukan eri kulmaan. Tämänkin otin takaaleikkauksin ja Into teki sen oikein mainiosti, etenkin viimeinen hyppy ja siitä jyrkkä käännös puomille oli erinomainen. Kontakteista molemmilla radoilla tehtiin sekä puomi että aa, ei ongelmia. Kepit Into teki myös hyvin. Ekalla radalla ne mentiin siltä hankalammalta puolelta ja siellä oli taas vahvistuksena palkka valmiina. Toisella radalla kepeille tultiin puomilta, josta 90 astetta oikealla ja kepeille. Tässä heitin Inton vaan pujottelemaan ja leikkasin takaa sille vaikeammalle puolelle; Into pujotteli hienosti loppuun asti. Tällä hetkellä keppien tilanne vaikuttaa siis hyvältä, mutta nyt pitää vaan malttaa olla vaatimatta liikoja ja vahvistaa sitä loppuun pujottelemista palkkaamisella.

Oli kivat treenit. Ehdittiin testailemaan ja hinkkaamaan rauhassa kun meitä oli vain kaksi ja Intokin oli oikein näppärä ja taitava.