Koirista on moneksi, yllättävänkin moneksi. Aloin tässä päivänä eräänä pohtimaan, että meidänkin koirillamme on monia ihan tavallisiin kotiaskareisiin kohdistuvia intohimoja. Tämän osaamisenhan voisi ohjata ihan sallituille urille ja perustaa jonkinlaisen siivous- ym. kotitalouspalveluja tarjoavan yrityksen.

Ensin pitäisi tietenkin keksiä yritykselle nimi. Ideaa siihen voisi hakea vaikka työntekijöiden nimistä. Miten olisi esimerkiksi Tmi Oivat & Innokkaat tai  Ihan Intona Oy tai vaikka Oivasti Ansassa Ay. Referenssiksi riittänee se, että Elviskin käy täällä.

Mitä kaikkea meillä sitten osataan? Ihan ensimmäisenä (osin vuodenajastakin johtuen) tulee mieleen lumityöt. Meillä ei lumikolaan tai -lapioon kosketa niin, ettei Into sitä huomaisi. Myös Ansa on omalla osaamisalueellaan näiden lumihommien kanssa. Sen erityistaito on lumi- ja jääkökköjen siirtely ja tuhoaminen. Inton palavasta suhteesta lumenluontiin kertonee jotain viikonloppuna tapahtunut spurtti kohti muutaman kymmenen metrin päässä lumitöitä pihassaan tekevää naapuria. Onneksi sain sen kääntymään takaisin ennen kuin se iskeytyi silmät lumikolan muotoisina naapurin lapioon kiinni. Kesäisin olen jo oppinut varomaan ruohonleikkureita, nyt pitää muistaa myös lumilapiotkin...

Niin, se ruohonleikkaus. Siinä ollaan taas sitten Svanten vastuualueella. Svanten ominaisuudet noin muuten viittavat enemmänkin työnjohdollisiin tehtäviin, mutta ruohonleikkausta se rakastaa. Jossain määrin jopa maanisuuten asti. Intokin on jonkin tason ruohonleikkaaja, mutta ei vielä lähelläkään Svanten huippuosaamista.

Haravointi taas sitten on ihan puhtaasti Inton ja Ansan hommia. Elvis saattaa myös toisinaan innostua, mutta useimmiten se makailee valmiissa lehtikasoissa ja tarkkailee tilannetta.

Muista puutarhahommista lapiointi menee samaan kategoriaan haravoinnin kanssa; Into ja Ansa.  Elvis on erinomainen monttujen kaivaja, Ansa taas on omimmillaan kiviprojekteissa. Mitä isompi kivi, sitä hienompaa. Kukkamaita kitkiessä Into taas mielellään keräilee kasaan kaikki sivuun heitetyt rikkaruohot. Kukkien kastelu ja kaikki muut vesihommat hoituvat Intolta samalla intohimolla kuin lumityötkin. Elvis on spesialisoitunut maahan laskettujen työkalujen keräilyyn. Oiva on taas aika hyvä etsimään niitä Elviksen keräämiä työkaluja.

Sisällä siivoushommat ovat melkein yksinomaan Inton hoidossa. Imurointi on hienoa, lattioiden pesu melkein yhtä hienoa. Petivaatteiden ravistelussa Intosta on tosi paljon apua, mattopiiskaa se suorastaan rakastaa. Into myös mielellään tarkkailee pyykkien ripustamista narulle ja erityisen mielellään se tarkkailee, jos pyykeistä vielä tippuukin vettä. Into on ilmeisen huolissaan mahdollisista vesivahingoista, sillä sen tähtäimenä on napata kiinni kaikki vesipisarat. Ihailtavaa paneutumista.

Mitäs erityistaitoja meiltä sitten vielä löytyisi. Svante voi hoitaa kaikki vartiointi- ja valvontatehtävät. Ansallakin on tähän vahvat taipumukset, mutta Svante on ehkä hitusen katu-uskottavampi. Oiva on synnynnäinen ulkohuussien tyhjentäjä. Ei ole tarvetta edes kompostiin. Elvis voinee auttaa. Myös omenoiden, marjojen ym. kerääminen onnistuu (tosin saalis saattanee jäädä asiakkaan näkökulmasta hiukan laihaksi). Entä onko puutarhassasi myyräongelma? Ei hätää, Into hoitaa ja syö vielä raadotkin kaupanpäälle.

Kiinnostuitko? Haluatko asiakkaaksemme? Ota yhteyttä ja saat nelijalkaisen kotiapulaisen avuksesi kaikkiin kodin pikkuaskareihin!