Viikonloppu vierähti Hauholla Marko Koskensalon ja Elise Luttisen tottelevaisuusseminaarissa. Molempina päivinä oli ensin parin tunnin teoriaosuus, jonka jälkeen sitten siirryttiin koulutuskentälle seuraamaan harjoituskoirakoiden tekemisiä.

Lauantaina teemana oli nuoren koiran tottelevaisuussuorituksen rakentaminen. Mitään varsinaisesti uutta ja mullistavaa tässä ei tullut ja harjoituskoirakoidenkin anti jäi aika vähäiseksi, kun lähes kaikkien kanssa juututtiin ihan perusasennosta seuraamisen aloittamiseen ja lelusta irrotuksiin. Kaiken kukkuraksi koko päivän satoi vettä ja/tai räntää, eli olosuhteetkin olivat varsin ankeat.

Sunnuntaina oli sitten teemana noudot ja luoksetulo ja harjoituskoirakoina jo vähän osaavampia ja kokeneempia koiria. Nyt päästiin näkemään jo vähän erilaisia harjoituksia, tosin näissäkään ei mitään erityisen uutta ja ihmeellistä tullut, etenkin kun aika paljon käytettiin pakotteita, joka taas ei oikein istu allekirjoittaneeseen itseensä, niin kuin ei oikein koiriinikaan. Mutta aina jotain pientä tarttuu mukaan, kuten esimerkiksi se, että palkitsee koiraa aktiivisuudesta heti kentälle tultaessa ja että erilaisia odotteluja sun muita aloitusrituaaleja kannattaa myös treenailla. Eli aina ei ole mahdollisuutta leikittää tai innostaa koiraa juuri ennen tottelevaisuussuoritusta, joten kannattaa opettaa koira virittämään itse itsensä esim. seuraa-käskyllä. Tätä voi vahvistaa niin, että kun tulee kentälle palkitsee koiran heti kun se on aktiivinen tai vaikka heti kontaktista sivulla. Ja sitten pois. Myös kentälle tuloon kannattaa kiinnittää huomiota, eli esim. allekirjoittaneen viljelemä tyyli, jossa koira saa juosta autosta vapaana, jolloin se menee jo edeltä ja ehtii nappaamaan lelun/kapulan ihan oma-alotteisesti ei ehkä ole se paras mahdollinen Hymy. Sunnuntai oli siis vähän mielenkiintoisempi päivä ja silloin ei edes satanut!

Omat koirat olivatkin sitten aika hunningolla koko viikonlopun, vähän jotain pientä Inton kanssa pihassa viriteltiin, mutta eipä siellä sohjossa ja ravassa oikein ihmeitä pysty treenaamaan.