Torstaina käytin pojat Leena Piiran käsiteltävinä (siis Svanten ja Inton).

Svante oli tosi hyvässä kunnossa, ihan suora eikä mitään erityisen pahoja jumeja missään. Niskassa oli pientä lukkoa, muuten samalla puolella kuin mistä talvella poistettiin se hammas. Eli joko on vetänyt niskan jumiin hammasta varoessaan tai sitten on ollut joku törmäys tms. missä on sitten mennyt hammas halki ja niskakin vähän vinksalleen. Lantio oli aluksi toiselle puolelle joustamattomampi, mutta kun niska saatiin auki, oli lantiokin heti symmetrisempi. Mutta kaikkiaan Svante oli siis varsin oivassa kunnossa, hyvä!

Intosta Leena sanoi heti, että se on vielä todella pentumainen ja fyysisesti tosi kesken. Sen kaikki nivelt ovat kuin pennulla, löystä ja yliliikkuvatkin. Eli koira, joka kehittyy todella hitaasti. Hiukan Inton ranka oli mutkalla, mutta se johtui toisesta etujalasta, joka oli vähän kiertynyt. Tämä on se jalka, jota Into jokunen viikko sitten ontui (teloi itsensä pienessä tappelunnujakassa). Leena sanoikin, että oli hyvä kun tultiin nyt hoidettavaksi, toispuoleisuus ei ehtinyt vielä kovin pahaksi. Myös takareidet olivat tosi tiukat. Inton kanssa pitää nyt olla varovainen ja välttää erittäin raskasta rasitusta. Agilitya voi tehdä, mutta ns. järki kädessä, eli koiraa ei saa väsyttää liikaa. Tuo keskeneräisyys tekee sen, että koira on huomattavan paljon alttiimpi erilaisille loukkaantumisille, etenkin jännevammoille.

Inton pitäisi nyt opetella liikkumaan vähän rauhallisemminkin, eli lenkkejä pitää tehdä enemmän remmissä, jolloin joutuu kävelemään. Paljon hidasta kävelyä vaihtelevassa maastossa. Myös uinti tekee hyvää. Irtikin saa toki edelleen juosta, mutta rinnalle otetaan nyt myös tuo remmilenkkeily. Huoh, kaksi minulle todella vaikea asiaa; koirien lenkittäminen remmissä ja hitaasti käveleminen...

Illalla olin vetämässä Ylökkiläisille toko-treenejä ja pääsin siinä samassa yhteydessä ottamaan Intonkin kanssa pienen treenin. Ryhmäpaikallaolo hyvin, ei ongelmia. Sitten Into toimi häiriökoirana paikallaolossa olevalle Huille, jotain seuraamista ja suoraa luoksetuloa siinä tehtiin. Erikseen otettiin sitten taas sitä voivoi-luoksetuloa eri version takapalkalla (kiitos Hannalle palkan roikotuksesta) ja sitten kaukojen ensimmäistä vaihtoa. Ihan OK.