Sunnuntaina aamusta suuntasin siis Poriin tokokisoihin. Sain tiedon kisapaikasta vasta paria päivää ennen koetta ja treenaaminen ei ole todellakaan ollut kisoihin valmistavaa. Palkkaamatta ei ole tehty ollenkaan ja kokonaisia liikkeitä vain nimeksi jos sitäkään. Päätin kuitenkin lähteä kokeilemaan, rohkea rokan syö ja silleen...

Päivä oli todella kuuma. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja tuullut ei nimeksikään. Voittajassa oli neljä koiraa ja Into oli suoritusvuorossa viimeisenä. Paikallaololla aloitettiin. Into makasi ihan hyvin, mutta istumaan nousi aika tahmeasti, kymppi kuitenkin saatiin.

Yksittäisliikkeet tehtiin yhteen pötköön, mutta sekoitetulla järjestyksellä. Ensimmäisenä oli hyppynouto, se oli Intolta ihan hieno suoritus, olisikohan saatu kymppi.

Sitten kaukot, Into teki kaikki vaihdot, yksi istumaan nousu jäi vähän vajaaksi, pisteitä taidettiin saada yhdeksän. Olikohan ruutu sitten tässä välissä... Into toisti lauantai-illan virheen ja meni taakse, säädin sitä omasta mielestäni aika monella (liian monella) käskyllä paikoilleen,  mutta saatiin kuitenkin (säälistä) vitonen. Mielestäni olisi pitänyt olla 0.

Seuraavana seuraaminen, ihan OK seuraamista, ei tuntunut niin matkalaukulta kuin aiemmissa kokeissa. Pisteitä vissiin 9 ja 9,5 (ei ole lappua tässä, enkä muista pisteitä ulkoa).

Seuraamisesta mentiin luoksetuloon, joka oli huono. Seisomaan pysähdys ihan OK, maahanmenoon tarvitsi kaksi käskyä ja loppupätkä hidas. Pisteitä tästä saatiin ihan liikaa; 8.

Liikeestä istumisesta ja metallinoudosta molemmista taisi tulla 10. Noudossa onnistuin heittämään kapulan niin, että se jäi pystyyn. Hyvin Into sen siitä kuitenkin nappasi ja teki ihan hyvän noudon. Istumisesta en itse osaa sanoa muuta kuin että istui.

Tunnari oli vikana liikkeenä. Into lähti poikkeuksellisesti vasemmalta haistelemaan, pyörähti ensin kapuloiden taakse (ymmärrettävää, koska oma on ollut aika usein siellä), sitten tarkasti reunimmaisen, otti toisen ja toi (vähän pyöritti suussa). Se oli oikea, eli tästä omastakin mielestäni ihan ansaittu ysi. Kokonaisvaikutuksesta saatiin 9,5 ja yhteensä 281 pistettä,  ykköstulos ja luokkavoitto.

Ruutu harmitti aika tavalla, etenkin kun mielestäni saimme siitä ansaitsemattomasti pisteitä. Omaatuntoa lievensi hieman se tieto, että tulos olisi ollut ykkönen, vaikka ruutu olisi mennyt nollillekin. Tunnariin taas olin todella tyytyväinen, sitä Intolla treeneissä esiintyvää turhaa varmistelua ei ollut, vaan otti heti löydettyään oikean. Jes! Tyytyväinen olin myös Inton asenteeseen. Nyt se alkaa olla kokeessa melkein samaa kuin treeneissäkin. Edes hillitön kuumuus ei haitannut.

Eli kolmas kerta toden sanoi ja vihdoinkin voimme jättää voivoittelut historiaan.