Torstaina tokoiltiin Tullin nurtsilla varsin paahteisissa olosuhteissa. Pieni tuuli onneksi viilensi vähän olosuhteita.

Into oli varsin näppärä tokokoiranpoikanen tänään. Aloitettiin taas namiseuraamisella, oikein hyvää. Sitten ruutuun merkin kautta. Ensin lähti merkiltä ihan väärään suuntaan, sinne missä se ruutu yleensä on ollut, mutta sitten kun suunta löytyi, hoitui homma hienosti. Myös merkille menot oikein hyviä.

Sitten pitkästä aikaa kaikkia jääviä. Istumiset hyviä, samoin seisomiset. Maahanmenoja Into on tehnyt nopeamminkin, mutta eivät nämäkään huonoja olleet.

Sitten pienen huilitauon jälkeen uusintakierros. Nyt kaukoja, lähinnä sitä ekaa vaihtoa. Seisomaan nousut onnistuivat nyt laakista, istumisessa pientä jumitusta, mutta lopulta sekin. Ohjautta osoittautuikin sitten vähän haastavammaksi. Into jäi ihan jumiin ensin vietyyn kapulaan, eikä kyennyt menemään merkille ollenkaan, ei meinannut kyetä lainkaan, kyttäsi vain kapulaa. _Vein_ kahdesti merkille, sitten sain menemään sinne itse ja ihan OK vauhtia. Noutamaan Into ei luonnollisesti moisen kyyläilyn jälkeen päässyt ollenkaan. Tämä on ongelma, jonka olen aavistellut olevan tulossa. Into on aika noutohullu ja nyt kun ohjattua on vähän tehty, on se tajunnut, että mistä siinä on kyse. Aika luonnollinen seuraus. Nyt pitää vaan tehdä paljon tuota pelkkää merkkiä ja vaatia, että sinne mennään ja mennään kunnolla. Eiköhän se Intokin sitten tajua, että kun menee merkille, saattaa päästä noutamaankin :).

Onnistuneet treenit, olin tosi tyytyväinen Intoon ja sen asenteeseen ja tekemiseen.

Olen joskus triljoona vuotta sitten kysellyt koepaikkaa tulevan viikonlopun tokokokeesta. Pääsin silloin muistaakseni varasijalle 12 ja unohdinkin sitten koko jutun. Tänään oli tullut sähköpostia, että pääsisinkin tuohon kokeeseen. Siis varasijalta 12... Valitettavasti meillä on jo sunnuntaille muuta ohjelmaa, eli saattaa olla, että koe jää nyt joka tapauksessa väliin. Mutta tämä ihan näin rohkaisuna muillekin, sinne varasijoille kannattaa jäädä roikkumaan!