Onpa ollut ihanan lämmin päivä! Kuumuudesta johtuen lenkkeilyt jäi tänään aika vähiin, mutta uitu on sitten runsaasti. Oltiin tyttöjen ja kaikkien koirien kanssa uimareissussa ja vesi roiskui.

Svantehan nyt on innokas uimari, on ollut aina ja on edelleen. Oiva myös on ollut aina kova uimaan, mutta nykyisin en uskalla antaa sen kovasti paljoa uida, saisi mieluiten vain kahlailla. Pelkään, että se uuvahtaa ja hukkuu, takaosa kun alkaa olla jo vähän voimaton.

Intokin jo nykyään ui. Tosin vain, kun muita koiria ei ole vedessä, silloin kyttää vain Svantea. Mutta ui jo ihan hyvin, ei pelkästään kastaudu. Ei mitenkään hyppää veteen ja on vähän varovainen, mutta ui.

Ansa on aina inhonnut vettä, aiempina vuosina on hädin tuskin tassun suostunut kastamaan ja uinut vain, kun on vahingossa juossut muiden perässä järveen Yllättynyt. Alkukesästä osoitti vähän innostumisen merkkejä uintiin, haki kahlaamalla keppiä ja taisi jalatkin irrota hetkeksi pohjasta. Mutta tänään Ansa vasta keksi uimisen ihanuuden. Se kroolaili pitkin Pyhäjärveä niin tomerana, haki keppejä jo kaukaa ja _hyppäsi_ rantatöyräältä veteen. Siitä siis kuoritui hetkessä aivan uimahullu eläin. Se oli kuin joku saukko, kun se päästeli menemään. On niin onnettoman pieni. Hassua, että koira voi yli 3-vuotiaana yht'äkkiä tajuta pitävänsä uimisesta...

Myöhemmin illalla tehtiin Inton  kanssa pihassa pikaisesti tokoa. Tunnaria tutulla kaavalla, ensin yhtä pelkästään ja sitten hämykasan kanssa. Ihan OK. Luoksetulokin melko hyvin. Seuraamista namin kanssa, varsin iloista. Kaukojen ekoja vaihtoja ja sitten seisomasta istumaan menoa peruuttamisen kautta ja sitten metallilla muutama nouto, jotka tosi vauhdikkaita ja hienoja.

Into on viime aikoina opetellut kierimisen lisäksi pyörimään. Kieriessä se kierii aina oman vasemman kylkensä kautta ympäri. Pyöriessä olisi tarkoitus mennä toista kautta. Tämä on ollut Intolle jotenkin tosi vaikeaa. Ihan kuin se ei olisi oikein tajunnut, että siinä kierimisessä on joku suunta (ihan jaloillaan hyrränä pyörien tajusi nämä suunnat tosi helposti). Tänään kuitenkin saatiin pienimuotoinen läpimurto ja pyöriminen onnistui varsin pienellä avulla, eli ehkä sekin sieltä löytyy. Toinen uusi juttu on takaa meneminen, jossa Into kiertää ihan vain takaani (eri kautta, kuin mitä tekisi, jos tulisi takakautta sivulle). Olen _todella_ laiska opettamaan koirille mitään temppuja, pitäisi varmaan vähän aktivoitua silläkin saralla.