Jotenkin näin lomalla tökkii tämä blogin päivittäminenkin. Täällä kuitenkin ollaan ja jotain on vähän puuhailtukin.

Viikonloppu kului Kangasalla tokon SM-kisoja katsomassa. Ja hienoja suorituksia siellä tulikin nähtyä. Ja varmoja. Etenkin sunnuntain finaalin päässeiden koirien varmuus oli hämmästyttävää, montaakaan nollaa ei päivään mahtunut. On meillä Inton kanssa vielä valovuosi moiseen tasoon matkaa - onneksi on aikaakin.

Maanantaina päästiin sitten treenailemaan omienkin koiren kanssa. Aamupäivästä oltiin navetalla agikiitämässä Tarja ja Riitan (Zicin, Zocon ja Szepin) kanssa. Tehtiin sellaista radanpätkää, jossa oli pakko ohajata takaa. Oikein hyvä siis meille Inton kanssa. Ensin oltiin koomassa vähän molemmat (erityisesti ohjaaja), mutta lopulta saatiin ihan kohtuullisiakin suorituksia aikaiseksi. Tuli myös hyviä vinkkejä Inton ohjaamiseen, kiitos niistä.

Illalla päättymättömältä vaikuttaneen sateen hetkeksi tauottua käytiin Inton kanssa vähän tokoilemassa. Oli pitkästä aikaa sellainen "kaikki onnistuu" -treeni. Ensin seuraamista, joka nyt ei ikinä kauhean hyvää ole, mutta Inton seuraamiseksi tuntui ihan OK:lta, jopa käännöksetkin. Sitten yksi kokonainen luoksetulo, joka sekin ihan kohtuullinen.

Ruudussa Into hakeutui taas taakse,  kävin kertaalleen siirtämässä sen oikeaan paikkaan, jonka jälkeen hyvin. Merkki oli hyvä, samoi ruutuun lähtö. Ohjattua otin kahdella kapulalla, molemmat puolet hyvin. Nyt Into malttoi mennä merkillekin ihan kunnolla.

Idarissa seuruutin ensin vaan neliötä merkkien ympäri, sitten ihan kisanomaisesti. Istuminen jäi ensin tekemättä, annoin taas käskyn ihan väärin (istumisessa käskyn täytyy tulla tietyllä äänensävyllä). Oikeanlaisella kiekaisulla ei ongelmia. Muuten ihan OK, nyt seuraaminenkin oli ihan okei kulmia myöten.

Kaukoista tehtiin taas ekaa vauhtia ja sitten erikseen seisomasta istumaan menoa peruuttelun kautta. Eka vaihto (etenkin istumaan) on vähän tahmea, mutta teki kuitenkin. Lopuksi parit noudot metskulla, vauhtia oli ihan kiitettävästi.

Illalla oltiin Inton kanssa sitten agikiitämässä. Into oli varsin pätevä ja itsenikin sain ihan kohtuullisesti liikkeelle. Valitsin kaikkiin mahdollisiin kohtiin sellaisen ohjauksen, jossa jouduin leikkaamaan takana tai muuten ohjaamaan takaa (vaikka valsseillekin olisi ehtinyt), näitä on nyt pakko harjoitella. Ihan kohtuullisesti selvittiin. Ekalla radalla oli jotain säätämistä yhden hyppykuvion kanssa, toinen vedettiin nollalla läpi (tämä oli omasta mielestänikin aika makea veto!) ja kolmas oli sellainen juoksupätkä, jossa yhtä hypylle työntöä jouduin ottamaan pariin kertaan.

Kontakteista radoilla oli puomi ja keinu. Puomilla oli taas vähän samaa ongelmaa kuin päivällä, eli Into himmailee liian aikaisin ja jää liian ylös. Otin puomia sitten jonkin verran erikseenkin. Ekalla radalla Into teki ihan uskomattoman upean keinun (vahingossa, kun luuli varmaan puomiksi). Meni ihan miljoonaa aivan päähän ja melkein jo putosikin, mutta sitten keinun laskeuduttua sai kuitenkin takajalat takaisin keinulle.

Kepeille piti parilla pätkällä hakeutui varsin itsenäisesti, toisella loivasta umpi- ja toiselle avokulmasta. Nämä Into klaarasi mallikkaasti molemmat. Pujotteli myös hyvin ja varmasti loppuun asti, vaikka vähän itse jo liikuinkin kauemmaksi.

Kaikkiaan varsin onnistuneet agitreenit siis. Into oli tosi taitava ja ihanasta kuulolla. Olin erittäin tyytyväinen!