Tiistaina aamupäivästä käytin Oivan ja Svante eläinlääkärissä. Tai käytimme, kun sain Juhankin lähtemään mukaan avuksi.

Oivaa taas kuunneltiin, kaikki oli OK. Antibiootit saatiin peräaukon tulehtuneisiin fisteleihin ja sitten ihoon, joka on kaulan alueelta taas kauttaaltaan kuin alkavan hotspotin kourissa. Oivalta myös ajeltiin karvat tuosta kaulalta kokonaan, se on aika persoonallisen näköinen tällä hetkellä. Josko iho vähän rauhoittuisi ja se kamala hajukin hälvenisi. Oivan ongelma on aivan järjettömän paksu ja tiivis turkki, joka kastuessaan sitten tekee sen, että iho hautuu siellä alla ja tulehtuu. Lisäksi Oiva sai Antepsinia, kokeillaan josko se auttaisi siihen yskähtelyyn ja nieleskelyyn.

Svante pääsi näyttämään tassuaan, joka edelleen vähän vaivaa. Sailan mukaan siinä on ollut ihan selkeä palkeenkieli ja tulehdus on sitten seurausta siitä, että Svante on nuollut sitä. Svantekin sai antibiootit ja sitten Canofitea siihen tulehtuneelle alueelle.

Punnitsin molemmat koirat. Oiva painoi 29,1 kg, saisi painaa vähän enemmän, on turhan laiha. Lisäksi sen lihaksisto on takaosasta kadonnut kokonaan ja takajalkojen refleksit ovat jo vähän heikentyneet. Ikä alkaa painaa...

Svante painoi huikeat 24,5 kiloa ja lääkärin mukaan joka gramma on tiukkaa lihasta. Svantehan on moniin muihin ausseihin verrattuna vähän rimpulan oloinen, mutta silti aina kaikki lääkärit, hierojat ym. jaksavat päivitellä sen bodarimaista olemusta, on kuulemma rakenteeltaan tosi jykevä koira, joka sitten on vielä aika kovassa lihaskunnossa. Mutta ei olisi pahasta, vaikka Svantekin vähän enemmän painaisi.