Mennyt viikonloppu tuli käytettyä aika tehokkaasti erilaisiin koira-aktiviteetteihin.

Perjantaina oli Svanten ja Inton kanssa navetalla. Lähinnä tehtiin yksittäisiä esteitä tai ihan parin esteen kuvioita. Intolla pääpaino kepeissä, niiden loppuun asti pujottelemisessa ja avokulman treeneissä. Lisäksi otettiin kontakteja ja tiistain treeneissä läksyksi tulleita takaakiertoja. Svante teki kontakteja, keppejä ja putkia. Molemmat pojat olivat varsin päteviä.

Lauantaina aamupäivästä treenattiin Inton kanssa tokoa. Seuraaminen oli varmaankin ihan OK. Ruudussa oli nyt palkka valmiina (salaa viety), varsin hyvä ruutu, myös tyhjään ruutuun oikealle paikalle. Lisäksi vielä jokunen paikanhaku lähempää, ei ongelmia niissäkään.

Koska Saara oli mukana, sai Saara viedä meille ohjatun kapulat. Merkki oli varsin hyvä, myös molempien puolien noudot ongelmitta. Jes! Jäävissäkin Into pystyi tekemään seisomisen ja istumisen peräkkäin, hyvä Into!

Iltapäivästä suunnattiin sitten Hervantaan agikisoihin. Illasta tulikin pitkä, kun kisojen aikataulu petti ihan huolella. Onneksi emme Inton kanssa olleet mukana hyppyradalla, olisi vissiin mennyt yötöiksi. Meille oli ohjelmaa ihan riittävästi kahdessa agiradassakin. Molemmilta tulokseksi hyl. Ekalla radalla Into oli tosi hitaan ja varovaisen oloinen, toisella sitten normaali oma itsensä. Tokalla radalla Into putosi puomilta, mutta onneksi ei satuttanut itseään mitenkään.

Sunnuntaina aamupäivästä hakuiltiin kaatosateessa. Into oli ihan taitava. Ensimmäinen pisto vasemmalle, jossa maalimies. Into lähti sellaista vauhtia, että arvelin sen vetävän sata metriä pitkäksi, mutta kyllä se maalimies sieltä löytyi. Sitten piti tulla oikealle tyhjä, tai tulikin, mutta vähän sellainen piikki. Vasemmalle Into teki hienon tyhjän, lähetyskohta oli vähän huono ja maalimies jäi ilmeisesti vasemmalle. Koska Into kuitenkin teki hyvän piston, en ottanut uudestaan vaan seuraavaksi sitten oikealle, josta hyvä ja nopea löytö, kuten myös sitten viimeiselle vasemmaltakin. Ihan hyvä treeni Intolta, vaikka alla olikin vähän hakutaukoa.

Sitten kotiin kuivattelemaan ja lämmittelemään. Ihan lievästi houkutteli jäädä sohvalle peiton alle kuumaa teetä hörppimään, mutta iltapäivästä sitten kuitenkin taas suunnattiin kohti Hervantaa. Eilisen päivän perusteella osasin olla menemättä kisapaikalle turhan aikaisin, aikataulu oli taas myöhässä.

Ekalla radalla tein alkuun pakkovalssin, josta Into ohitti hypyn. En alkanut korjaamaan vaan annoin jatkaa, joten hyl. Ongelmia tuli myös radan keskivaiheiden ahtailla hyppyväleillä, joissa en ottanut riitävän ajoissa haltuun. Toisella radalla Into kaatoi koko kolmannen hypyn myöhässä olleen ohjaukseni takia. Sitten selvittiinkin (paino sanalla selviäminen) melkein radan loppuun asti, jossa Into ohitti toiseksi viimeisen hypyn ja siitä hyl.

Viikonlopun agilitysaldoksi siis 4xhyl. Haasteita on vielä kolmosissa selviämisessä, mutta jatketaan harjoituksia. Hyvää oli kontaktit, jotka kestivät kasassa kaikki viikonlopun startit ja kepit, jotka Into teki joka radalla oikein, vaikka treeneissä onkin pientä ongelmaa ollut ilmassa. Itseeni olin pettynyt, kipsasin jotenkin taas täysin ja jätin tekemättä paljon sellaista, jota olisi pitänyt tehdä (etenkin erilaiset haltuunotot).