Päivitykset on taas jääneet vähän väliin, sen verran kiirettä pitänyt. Viikko sitten sentään alkoi kesäloma ja jo ekan viikon aikana onkin ehditty puuhastelemaan kaikenlaista.

Lomatunnelmiin virittäydyttiin helteisessä agirodussa. Inton kanssa kisattiin kaksi rataa perjantaina ja kaksi lauantaina.

Perjantain ensimmäinen rata oli sitä perinteistä sorttia. Minä menen itään ja Into länteen. Oli taas sellainen olo, että ei tästä hommasta vaan ikinä tule mitään. Onneksi toinen rata oli jo paaaljon parempi, yhdestä sellaisesta pystyssä olevasta hypystä Into veti ohi, mutta muuten ihan onnistunut suoritus.

Lauantain aamurata oli samalla myös karsinta FAO Open-finaaliin. Inton kanssa otimme heti alussa yhden riman alas ja sitten Into (kuten niin moni muukin) tuli kepeiltä kesken pois. Osasi sitä kohtaa pelätä, mutta silti ei saatu onnistumaan. Tämä rata löytyy videoltakin, kiitos taas Anulle!

Piitkän ja sitäkin kuumemman päivän jälkeen päästiin toiselle radalle lähes puoli vuorokautta ensimmäisen jälkeen (tai olisi tässä välissä ollut se finaali, jos sinne asti oltaisiin päästy). Oma vireystila ei ollut illalla enää paras mahdollinen ja ratakin tuntui vähän hankalalta, etenkin alkua mietin pitkään. Jotenkin kuitenkin sain taistelumielialan päälle ja onnistuttiin Inton kanssa runttaamaan 0-rata. Yllättäen sijoituskin oli varsin komea, 3. (110 osallistujaa) ja sen myötä sitten ensimmäinen agiserti. Kannatti siis jaksaa koko pitkä päivä!

Tokoa on treenailtu ahkerasti, joinain päivinä kahdestikin. Inton treenit on menneet ihan kivasti, varsinkin viimeiset treenit keskiviikko-aamuna Annen kanssa onnistuivat varsin nappiin. Maanantai-illan treeneistä löytyy vähän videomateriaaliakin. Tässä meno oli kyllä jo vähän väsynyttä, alla kun oli jo yhdet tokotreenit, uimareissu ja hillumista Luun kanssa.

Keskiviikkoiltana koiria iltapissalle päästäessäni huomasin, että Intolla on joku hätänä. Se liikkui aina muutaman metrin ja meni istumaan. Takapäässä selvästi vaivasi joku. Tyhjensin sen anaalit ja sitten varoiksi pesinkin koko koiran (olin muutamaa tuntia aiemmin laittanut punkkimyrkyn, jos vaikka reagoi siihen). Aamulla tilanne oli ikävä kyllä ennallaan ja vein Inton lääkäriin. Mitään vikaa siitä ei löytynyt, väänettiin ja käännettiin, tsekattiin anaalit ja eturauhanen, kaikki oli kunnossa.

Itse epäilin sitä punkkiainetta, mutta eläinlääkäri sanoi, että silloin yleensä ihossakin on jotain ärsytystä (Intolla ei). Yksi vaihtoehto on ampiaisen tai muun pistos. Mitään syytä oireilulle ei siis löytynyt. Edelleen Intoa vaivaa siellä takapäässä joku, istuilee kesken lenkin, kalvaa ja nuolee (ei mitään tiettyä yhtä kohtaa), mutta on kyllä jo vähän parempi kuin eilen tai aamulla. Seuraillaan nyt viikonlopun yli ja jos ei helpota, niin tutkitaan sitten lisää. Olen tässä vähän googletellut ja yhä vahvemmin alan olla sitä mieltä, että punkkimyrkky on syyllinen. Vastaavanlaisia oireita on tullut monille muillekin koirille. Toivotaan, että Inton tilakin helpottaa, eikä kyse ole mistään vakavasta, jota itse ikuisena optimistina (NOT) tietenkin koko ajan pelkään...

On kyllä ollut aika raskas vuorokausi, olen ollut Intosta niin huolissani. Toki takaraivossa takoo ajatus kahden viikon päästä olevissa SM-kisoistakin, mutta kaikkein tärkeintä on saada Into kuntoon mahdollisimman pian!