Maanantaina olisi ollut tokon valmennusryhmän treenit seitsemältä, mutta oli niin järkyttävän kuuma, että ajatuskin tokoilusta hiekkakentällä siinä kelissä tuntui eläinrääkkäykseltä. Päätin siis jättää tokotreenit väliin.

Agitreeneihin yhdeksältä sitten mentiin, vaikka kuuma oli vielä silloinkin. Koska Into saa nyt vielä huilailla tovin pääsi areenalle Svante. Valinta oli varsin onnistunut, sillä Svante selvitti Tommin molemmat radat kerrasta nollana läpi ja ei jouduttu hinkkaamaan ja hikoilemana kumpikaan, niin koira kuin ohjaajajaan. Svante tuntui kyllä tosi hyvältä ja toisinaan mieleen tulee ajatus, että olikohan sen eläkkeelle jättäminen vähän hätiköityä... No katsellaa, ehkä se pääsee silloin tällöin vielä kisailemaan, kun kerran siitä tykkää ja on edelleen ihan huippukunnossa.

Kunnosta puheenollen, koska Intokin tuntuu jo täysin normaalilta kokeilin senkin kanssa muutaman hypyn. Ei mitään ongelmia, meni ihan tuttuun Into tyyliin. Ehkä uskaltaudumme torstaina Harjun valmennusryhmän treeneihin kokeilemaan.

Agien jälkeen otettiin Inton kanssa sitten tokotreenit (n. 22.30). Ensin tunnaria pelkällä etsimisellä (ei siis omaa ollenkaan), haisteli ensin hyvin, sitten jäi katsomaan minua ja kun en reagoinut mitenkään jatkoi hyvää työntekoa, josta palkka. Hyvä Into!

Ruudussa palkka valmiina, eka tosi hieno, toisella jäi vähän eteen, mutta korjasi itse, tästä ei palkkaa. Kolmannella aivan superhyvin, kovaa ja täydelliselle paikalle. Jes! Luoksetulossa seisominen taas vähän valui, mutta pakko nyt tehdä näitä kokonaisia, että saadaan edes jotain rutiinia tähän. Stoppia en vaan saa hyväksi, vaikka tekisi mitä.

Seuraaminen oli ihan OK, ehkä vähän edessä, mutta toisaalta paikka on tosi stabiili, eikä elä mihinkään suuntaan. Asenne OK. Ohjattua nyt on vähän turha itsekseen tehdä, koska kyttäysongelmaa ei tule kun vien itse kapulat. Haettiin sitten vähän vaikeutta viemällä haettava (vasen) kapula ruutuun. Vähän Into himmaili ja zoomaili keskimmäistä (ilmeisesti tuntui epäilyttävältä ajatus kapulasta ruudussa), mutta haki kuitenkin ihan oikein. Haetutin oikeankin, se hyvin ja jopa luovutusasento ihan suora.

Lopuksi vielä setti kaukoja ihan kisamatkalta ja sitten tekniikkaa läheltä. Seiso-istu ei edelleenkään kaukaa hyvä, mutta muuten kaikki vaihdot ihan OK ja kohtuullisen nopeastikin. Ei siis koomailua.

Kivat, joskin myöhäisestä ajankohdastakin huolimatta varsin hikiset treenit. Kotona olin joskus yhdentoista jälkeen ja auton mittarissa silloinkin vielä 26,5 astetta.