Ei uskoisi, että tokon SM-kisat on ensi viikonloppuna, sen verran vasemmalla kädellä tässä on tullut treenailtua. Joku ihmeellinen motivaatiopula on vaivannut, toki helteillä ja lomalla ja sen myötä kaikella muulla kivalla puuhailulla on ollut oma osuutensa, mutta silti!

Tänään (tai eilen, kun kelloa katsoo) saatiin sentään jotain aikaiseksi. Ensin oli tokon valmennusringin treenit Ruutanassa. Aluksi paikallaolot, jotka molemmat Intolta oikein hyvin, myös perusasentoon nousi mainiosti. Yksittäisliikkeistä otimme luoksetulon, tunnarin ja ohjatun.

Luoksetulon halusin ottaa käskytyksellä. Päätin jo etukäteen, että stoppien laadulla ei nyt ole väliä, oleellista on se, että reagoiko liikkurin käskytyksiin. Ei reagoinut ja stopitkin Inton stopeiksi melko kohtuulliset. Lopussa jäi jostain syystä tosi kauas ja sivulle siirtyminenkin jäi sen myötä sitten vajaaksi. Otin muutaman loppupätkän erikseen ja nyt pystyi tulemaan ihan hyvin.

Tunnari ihan kisanomaisesti. Meni ja nosti heti oman, pudotti ja tsekkasi muut ja otti taas oman ja toi. Olisi voinut olla pudottamattakin, mutta ei nostellut vääriä ja palauttikin laukalla.

Ohjattukin ihan kisameiningillä, vasen puoli. Merkki nyt on, mikä se on, mutta muuten ihan jees suoritus. Annoin hakea oikeankin ja siinä palkka vauhdista.

Lopuksi otin vielä itsekseni vähän seuraamista, jossa ei ihmeempiä.

Sitten kiisin Niihamaan agitreeneihin. Tehtiin kaksi rataa. Ensimmäinen oli osittainen versio jostain viikonlopun karsintaradasta. Alussa Into tuli yhdestä takaakierrosta läpi, melkein kirjaimellisesti kun tunki kiertoon ohjaavan käteni alta suoraan hypylle. Otettiin uudestaan ja nyt selvittiin nollalla melkein loppuun asti. Siinä Into kääntyi pussilta väärään suuntaan ja oikeassa elämässä olisin sen saanut kyllä sieltä oikeaan paikkaan pienen vekin jälkeen, mutta nyt halusin ottaa uudestaan. Taisin vasta kolmannella kerralla saada sen kääntymään oikein, kun pidin vähän enemmän ääntä itsestäni. Muuten tämä rata oli Intolta tosi kiva ja se kulki mainiosti.

Toinen pätkä olikin sitten kinkkisempi. Alussa tein pientä vekkiä yhdelle hypylle ja Into luki vekkauksen takaakierroksi. Putki-puomi -ansan selvitti hienosti ja haki puomin putken suiden välistä varmasti. Muurille tultiin vähän tuuppaamalla ja oma reittivalintani ei kyllä toiminut ollenkaan, sitten kun vaihdoin ohjausta, sain menemään ihan kivasti. Loppuratakin ihan hienosti.

Kaikkiaan Intolta (taas!) ihan onnistuneet treenit. Tällä hetkellä eletään taas sellaista kivaa vaihetta agilityssa. Nautitaan nyt tästä. Näitä on ollut ennenkin, mutta aina on sitten taas tullut pientä aallonpohjaa ennemmin tai myöhemmin, sitä odotellessa siis.

Agien jälkeen vielä ihan pikaisesti lisää tokoa. Vähän seuraamista ja sitten ruutua. Ensin palkalle, sitten tyhjään ja sitten paikanhakuja vähän lähempää. Inhasti jää nyt helposti vähän turhan eteen, paikkaa pitäisi saada taaemmaksi.

Kotiin treeneistä tultiin joskus yhdentoista jälkeen ja yhtä koiraa rikkaampina. Anu toi Luun minulle Niihamaan ja Luu on nyt sitten meidän ilonamme reilun viikon verran, kun Anu ja Tuittu lähtivät EO-agikisoihin Tsekkeihin. Onnea matkaan, me täällä pidetään peukkuja pystyssä sen mitä Luulta ehditään! Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei tule lähiaikoina varmasti puuttumaan...