Nimittäin tunnariongelma. Oltiin Inton kanssa tänään Kyröskoskella tokokisoissa ja taas tunnarista nolla. Teki ihan samoin kuin piirinmestaruukisoissa. Meni ja nappasi heti oman, pudotti, nosti väärää ja sitten toi sen oman. Äh. Tunnari on ollut treeneissä pomminvarma ja sitä on tehty varsin monella eri tapaa, eli en oikein nyt tiedä, että mitä tässä tekisi. Sen piirinmestaruuden epäonnistumisen pistin vähän työtapaturmaksi, mutta toinen kerta peräjälkeen kertoo kyllä siitä, että liikkeessä on nyt joku vinksallaan. Nyt pitäisi vain keksiä, että mikä.

Muuten koe meni ihan kivasti, paitsi että jouduimme taas menemään ensimmäisinä, inhaa. Paikallaistuminen OK, makuukin hyvin. Nyt Into nousi perusasentoonkin oikein hienosti ja nopeasti. Yksittäin liikkeet tehtiin normaalissa järjestyksessä kahdessa osassa (ruudusta poikki).

Seuraaminen ihan OK. Taas varsin lyhyt kaavio. Kenttä oli vähän epätasainen ja se vaikuttaa kyllä heti. Into reagoi pieniinkin ylävartaloni heilahduksiin. Mielestäni piti kuitenkin  paikkanasa hyvin, eikä tehnyt mitään ylimääräistä. Ei se nyt mikään kympin suoritus ollut, vaikka kymppi siitä saatiinkin.

Idarissa ei ongelmia. Istumiseen annoin aika voimakkaan käskyn. Kymppi tästäkin (olisi ollut kyllä vähän varaa pudottaakin).

Luoksetulo Inton luoksetuloksi aika OK. Seisominen ihan hyvä ja maahankaan ei nyt "kävellyt" niin pitkästi. Loppupätkän vauhti oikein hyvä. Stopit olisivat voineet olla vieläkin terävämmät, mutta tuomari tyytyi tähän ja antoi kympin tästäkin.

Ruutuun Into meni aika kovaa. Myöhästyin vähän pysäytyskäskyn kanssa ja Into oli aika takana, ihan hiinä ja hiinä, että onko ulkona. Koska muistin, että ko. tuomari ei piirinmestaruuksissakaan mennyt kovin herkästi tarkastelemaan, että onko koira ruudussa vai ei, päätin ottaa riskin ja pistää Inton siitä maahan. Loppukävelyissä katsoin, että taisi se olla ruudun puolella juuri ja juuri. Seuraamaan Into tuli hyvin. Kymppi tästäkin.

Toinen osa alkoi ohjatulla, jossa ensimmäisenä suorittajana olin vaikea asiakas ja kysyin, voitaisiinko ohjattu tehdä eri suuntaan kuin oli suunniteltu. Aurinko nimittäin paistoi tosi hankalasti vasten ja koiran olisi ollut melko vaikea nähdä kapuloita. Suunta käännettiin, mutta nyt liikkurilla ei ollut merkkejä, mihin laittaa kapulat. Ne jäivät sitten niin, että keskimmäinen oli noin kaksi metriä merkin oikealla puolella, oikeanpuoleinen siitä sen viisi ja vasemmanpuoleinen sitten muutama metri merkin linjasta vasempaan. Taas olin vaikea ja sanoin, että kun noita kapuloita on nyt kaksi tuolla oikealla. Liikkuri kävi sitten vielä siirtämässä keskimmäistä niin, että se oli enää noin metrin merkistä oikealle. En jaksanut enää välittää ja pistin Inton hakemaan. Kaiken tämän säädön jälkeen Into haki hienosti sen oikeanpuoleisen kuten pitikin. Luovutusasento oli vähän vino, mutta ehkä me saimme pienen hyvityksen tuon kapuloiden vientiin liittyneen säätämisen vuoksi ja 10 pistettä tästäkin.

Hyppynoudossa ei ongelmia, tästä olisi itsekin antanut kympin.

Kaukot Into teki tosi kivasti. Oli rento ja teki nopeat, ihan hyvät vaihdot. S-I ei ollut ihan täydellinen, mutta olin tosi tyytyväinen. Asenne oli nyt oikea. Tuomari jatkoi varsin kilpailijamyönteistä linjaansa ja antoi meille kaukoistakin kympin.

Näin saimme yhteensä 290 pistettä ja siis ykköstuloksen, joka riitti myös pienen (kolme koiraa) luokan voittoon.