Maanantaina alkoi loma. Loman avaus ei sujunut ihan parhaissa merkeissä, sillä heti aamusta iski migreeni. Päivä meni siis enempi ja vähempi lepäillessä. Illalla vääntäydyin kuitenkin Pian kanssa hallille pikatokoihin.

Inton ohjelmassa oli yllättäen seuraamista ja tunnaria. Seuraamisessa siirryttiin nyt nätisti pyytämisestä vähän selkeämpään ilmaisuun. Seuraamispaikkaa väännettiin taaemmaksi, tai ainakin yritettiin. Sitkeästi se Into itseään edemmäksi yrittää hilata. Into selvästi tietää kyllä, että missä pitäisi olla, kun korjaa huomautuksesta ihan itse paikan oikeaksi. Siellä pysyminen on vaan välillä vähän vaikeaa.

Sitten se tunnari. Siinä olen nyt päättänyt vähän rikkoa rajoja ja kaavoja ja tehdä kaikkea sellaista, mikä ei mielestäni tunnariin kuulu. Mm. palkata heti nostosta ja sitten vauhdista. Tätä tehtiin useampikin kerta eri variaatioilla. Kerran sain Inton tuomaan väärän, kun vähän hetsailin sitä ja heitin lennosta hakemaan. Uusinnalla onnistui tämäkin.

Lisäksi tehtiin hyppynoutoa (vinoja heittoja, kerran meinasi tulla ohi), ruutua, kaukoja ja uutta idaria. Viimeisin ei ole blondin laji. Rehvakkaasti sanoin Pialle, että ei laiteta mitään merkkejä, menen ilman ja samoin tein yllätin itseni kävelemästä sitä vanhaa idaria. No, asennot oli kuitenkin oikein ja järjestys oli maahan, istu, seiso.

Tiistaina heräsi onneksi lähes päänsäryttömänä Anun tekstariin, jossa meitä kaipailtiin poikien kanssa treeni- ja lenkkiseuraksi. Sehän meille passasi. Ensin siis tallille pariksi tunniksi treenaamaan.

Into keskittyi taas vähän enemmän tokoon. Seuraamista (surprise!), uutta idaria, kaukoja ja tunnaria. Seuraamisessa oli nyt jo enemmän yritystä, ihan kivoja pätkiä. Nyt pitää vaan itsekin olla tarkkana, eikä päästää Intoa edes ajatuksen tasolla sinne eteen. Tunnaria vähän samalla setillä kuin eilenkin ja bonuksena vielä yksi sellainen, että omaa ei ollut ollenkaan. Nyt tuli oma joka kerta, mutta turhaa tarkastelua oli välillä edelleen, etenkin jos Into osuu heti sille omalle. Jos joutuu vähän ensin etsimään, on nosto välittömästi paljon varmempi. No, harjoitukset jatkuvat.

Idarissa muistin itse, että miten pitää kävellä. Into sen sijaan ei ensin muistanut, että mitä istu! tarkoittaa. Toisella kerralla onnistui. Muut asennot OK (järjestys istu, maahan, seiso). Erikseen sitten vielä pari istumista ja epävirallisesta hengailusta kaikkia sekaisin. Kaukoja tehtiin niin, että Anu hiipparoi siellä Inton ympärillä häiriönä. Hyppynoudossa taas vinoja heittoja, nyt Into oli päteävä ja tuli joka kerta oikein.

Sitten Into sai tehdä vähän kontakteja ja ihan pientä hyppykuviota parilla hypyllä. Ihan jees. Svantekin pääsi vähän liitelemään. Voi, kun se oli innoissaan. Svantekin teki kontakteja, keppejä ja putkia ja sitten pari pientä radanpätkää. Se kulki tosi hyvin ja oli superpätevä. Se on vaan niin .

Treeneistä kurvattiin sitten vielä Sääksjärven maastoihin parin tunnin metsälenkille. Tiedä sitten, että oliko treenailu imenyt mehut, mutta bc-osastokin kulki aika hillitysti melkein koko reissun ajan.

Pikaisen kotona pyörähdyksen (ruokaa, siivoustam pyykinpesua) Into taas autoon ja nyt kohti Mouhijärven treenejä. Viime viikkoiseen tapaan tänäänkin yksi persjättökohta aiheutti vähän harmaita hiuksia. Siinä vipattiin koira hypylle, lähdettiin itse kiitämään vastakkaiseen suuntaan ja yritettiin sitten vielä saada koira tulemaan sinne samaan suuntaan tyrkyllä olleen aan sijaan. Kaiken kukkuraksi olisi vielä pitänyt ehtiä sinne suoran putken jälkeiselle hypylle takakiertoon. Helppoa se ei ollut, mutta onnistui sitten lopulta. Noissa se ajoitus on vaan niin tarkkaa, tuskin omin päin saisin ikinä onnistumaan, kun kukaan ei olisi neuvomassa.

Kepit olivat kohti nurkkaa ja niiltä piti kääntyä jyrkästi takaisin päin. Tätä Into tulkitsi poispäinkäännökseksi. Sitten kun otin niin, että leijeröin renkaan, sain Inton kääntymään paremmin kepeiltä oikeaan suuntaan. Loppuradalla yhdestä suorasta putkesta Into ampui ulos vähän turhan vauhdilla ja seuraavalle hypylle tuli vähän kaarrosta, tätä ei kauhean hyväksi saatu. No, tuli kuitenkin oikein joka kerta, ansa-hyppyjäkin oli kuitenkin tarjolla.