Lauantaina oltiin tokoilemassa valmennusrinkiläisten kesken Pitkäniityn Tiinan opastuksessa.

Inton kanssa ilmoitin ongelmaliikkeiksi seuraamisen ja tunnarin. En nyt tiedä, että voiko seuraamisen sanoa olevan ongelmaliike yhden epäonnistuneen koesuorituksen vuoksi, mutta jotenkin on nyt kuitenkin sellainen ajatus, että jotain on tehtävä.

Tehtiin sitten ihan vaan perusasentoa ja yhtä askelta. Tiina sanoi, että pitää puuttua heti pysähtymällä ja aloittamalla uudestaan, jos yhtään menee eteen. Ja minun on itse määritettävä, että mikä on meille edessä. Ja se raja on nyt siinä, että Into ei saa lähteä yhtään kääntämään päätään eteeni. Se ei ole silloin vielä liian edessä, mutta siitä se valuminen sitten lähtee. Eli siis ihan yhtä ja kahta askelta ja tarkkana sen suhteen, että paikka on koko ajan oikea, myös siinä perusasennossa. Sitten pidemmillä pätkillä kehu ja palkka liikkeestä. Näitä vaihdellen. Tärkein opetus oli kuitenkin se ehdottomuus, se on joko tai, ei mitään siltä väliltä. Näillä jatketaan.

Seuraamistreeni jäi meillä vähän kesken, kun Into sai ilmeisesti lelun mukana jonkun karvan tai vastaavan kurkkuunsa ja se selvästi vaivasi sitä. Tunnaria hinkattiin sitten senkin edestä. Tehtiin ensin kisanomainen, se oli ihan OK. Kerroin ongelmaksi turhan varmistelun ja tätä lähdettiin ratkomaan sillä, että laitettiin vain kaksi kapulaa. Intollehan on helpompaa, mitä enemmän kapuloita on. Tämä olikin sitten odotetun vaikeaa. Into nosti vaan aina ensimmäisen kohdalle sattuneen. Onnistumisiakin toki saatiin ja niistä sitten superpalkkaus. Toisena harjoituksena kokeiltiin sellaista, jossa oli ihan normisetti kapuloita, mutta jossa minä lähdin liikkumaan heti taaksepäin, kun Into lähti hakemaan. Tällä saatiikiin se nostamaan nopeasti ja jättämään turha varmistelu pois. Toki ongelmaksi voi sitten tulla, että tulee liian kiire, eikä malta etsiä, mutta mietitään sitä sitten. Tämä toimi Intolla tosi hyvin ja lähti palauttamaan välittömästi, kun löysi oman. Näilläkin siis jatketaan.

Siinä väliaikoina ja mahdollisuuden tullessa Into kikkaili vähän ruutua ihan läheltä ja kaukoja eri variaatioita. Idariakin taidettiin tehdä.

Oli kiva ja hyödyllinen päivä, kiitokset Tiinalle!