Minulle nimittäin. Pyyhkäisin tiistaina heti töiden jälkeen jumpalle ja siitä sitten suoraan agilitytreeneihin. Oli aika haastavaa, kun jalat oli hitusen heikossa hapessa jumpan jälkeen.

Into oli ihan kiltti ja pätevä, mutta sehän nyt jo onkin tiedossa, että kumpi meistä on se heikompi lenkki. Radan alussa oli kaksi rinnakkaista hyppyä, jotka mentiin ihan "perinteisesti" sisään ja ulos. Siitä sitten aan alla olevaan putkeen ja sen jälkeiset kaksi hyppyä (oikealle kaartaen) piti molemmat kiertää takaa. Itse ajattelin, että se eka on pakko ottaa poispäinkäännöksenä, en ehdi ikinä törkkäämään Into sieltä toisen kautta taakaakiertoon. Marko sai kuitenkin puhuttua minut yrittämään sieltä toisen kautta ja tekemään siihen päälle sitten vielä saksalaisen. Toinen hyppy sitten niistolla.

Ensin sain Into menemään aalle ja sitten sain sen menemään siellä suoraan edessä olevalle renkaalle. Mutta kun kokeiltiin niin, että en sano mitään, niin johan alkoi kulkemaan. Otin alun hypyt aika kaukaa ja vippasin sille jälkimmäiselle, sitten päällejuoksukädellä Into mukaan, pieni jarrutus ennen hyppyä, saksalainen ja niisto. Ja se onnistui. Täytyy sanoa, että kisaradalla en olisi uskaltanut lähteä edes kokeilemaan. Tai edes tajunnut tuollaista ohjausta siihen.

Kepit mentiin kahdesti ja molemmat aika pahaan avokulmaan. Itse vein molemiin ulkokautta niin, että leikkasin sitten itse. Tosin oli toki vielä varsin kaukana kepeistä, kun Into sujahti sinne sisään. Ekalla kerralla meni kakkosväliin, mutta muuten OK. Ensimmäisten keppien jälkeen rata jatkui niin, että koira piti viedä ihan putken suun ohi hypylle ja siitä tiukasti sen putken toiseen päähään. Takana oli myös ansaputki tyrkyllä. Tämän sain onnistumaan niin, että leijeröin keppien aikana yhden hypyn ja menin sinne suoritettavan hypyn taakse jo tavallaan odottamaan Intoa ja siitä sitten backlapinomaisesti/sylkkärillä sinne putkeen. Tämä onnistui heti kerrasta, vaikka etukäteen olin varma, että Into menee heti ensimmäisestä reiästä sinne putkeen.

Toinen kerta tultiin kepeille niin, että mentiin taas se sama aan alla oleva putki, nyt siitä sinne renkaalle ja sitten kepeille. Putkea edeltävälle hypylle tultiin aalta ja se piti (tietenkin) kiertää takaa, eli ihan kauheaa etumatkaa tuossa ei saanut. Itse päädyin menemään sisäkautta ja leikkaamaan renkaalla takaa. Vähän Into vilkaisi jossain kohden taakse, mutta aika kivasti se sitten sujahti sinne kepeille. Lopun kahta rinnakkaista hyppyä hinkattiin myös tovi, kun en vaan saanut jalkojani liikkeelle (se jumppa...).

Olipahan taas hikinen iltapuhde. Hirveän montaa estettä ei putkeen päästy menemään, mutta toisaalta jotkut etukäteen ajateltuna vaikeat kohdat sujuivat hienosti. Itse aina syyllistyn ajattelemaan, että Into on ihan amatööri osaamistasoltaan verrattuna Svanteen, mutta kyllä se Intokin alkaa jo ihan taitava koira olla. Helppo sitä ei ole viedä, mutta sitten kun joku sujuu, tuntuu se kyllä tosi hienolta.