Keskiviikkona olikin sitten oikein tehopäivä, kaikkiaan kolmet erilliset treenit!

Aamupäivästä oltiin Anun, Tuitun ja Luun kanssa Tallilla. Koska Intolla oli iltapäivällä tiedossa tokotreenit ja illalla agitreenit, olin etukäteen päättänyt, että otamme vain agia ja siinäkin yksittäisiä juttuja eli kontakteja ja keppejä. Lisäksi lipsahdettiin kokeilemaan Luun jalanjäljissä vähän hyppytekniikkaa perussarjalla.

Inton kanssahan ei hyppytekniikkajuttuja ole tehty, mutta nyt halusin kokeilla, että saako se itsensä mahdutettua sille perussarjalle (kuusi estettä siinä kait oli?). Ihan hyvin Into askeleensa sovitti. Ilmeisesti lelu palkkana teki sen, että linja meni vähän kaarelle ja viimeiset hypyt Into tuli ihan siivekkeitä nuollen. Mutta muuten ihan vaivattoman näköisesti.

Kontakteista tehtiin lähinnä puomia. Kokeiltiin eri palkkaustapoja ja yritettiin saada puomia nopeammaksi. Kepeillä tein lähetyksiin leikkauksia ja sitten taas persjättöjä. Nämä ihan OK.

Svantekin pääsi vähän tekemään agia. Kontakteja, keppejä ja pientä muutaman hypyn ja putken radanpätkää. Se oli tietenkin ihan supertaitava ja myös kovasti innoissaan.

Iltapäivällä otimme suunaksi Pirkkahallin ja siellä tokotreenit Heidin ja Aronin seurassa. Into aloitti kaukoilla. Palkkasin ensin jo virittelysanasta, sitten maahanmenosta, kerran muistaakseni jätössä ja kerran sitten muutaman vaihdon jälkeen. Luoksetulo stoppiin ja siitä vauhtipalkalla loppuun, viimeistä välilä sitten vielä erikseen.

Ohjatussa ensin oikea. Oikein hyvin, palkka vauhdista. Annoin Inton hakea vasemmankin, siinäkään ei ongelmia ja tämänkin palkkasin vauhdista. Erikseen sitten muutama eteentulo vinoista heitoista.

Tunnari kisanomaisesti. Vähän sahasi kapuloilla, mutta oma tuli ja se on pääasia. Ruudussa oli palkka valmiina, siinä ei ongelmia. Loppukävelyt erikseen, Heidi huusi parit käskyt ja Into oli ihan rauhassa. Seuraamiseenkin tuli oikein siististi.

Tokotreeneistä otettiin suunta Lempäälään ja valmennusryhmän agitreeneihin. Samu veti treenit ja olikin kehitellyt aika kinkkisen oloisen radan. Heti alussa tultiin aika jyrkästi kääntyen pituudelle ja siitä putkeen, mutta juuri siihen päähän, jota kohti koira ei ollut menossa. Radan keskiosassa oli putki puomin alla ja siinä piti sitten singahdella itsekin vähän puolelta toiselle. Myös vienti aalta putken suun ohi takaakiertohyppyyn tuntui aika haastavalta.

Tuohon alun pituudelle kääntöön en meinannut oikein saada ajoitustani kuntoon, mutta kun siitä päästiin, selvitti Into suureksi yllätyksekseni koko radan nollalla läpi. Sain sitten ottaa joitain kohtia radasta uudelleen. Alkua halusin kokeilla vieläkin uudelleen ja edelleen se oli hankala, mutta kun vaan maltoin antaa Into mennä rauhassa pituudelle, saimme sen menemään ihan OK. Lisäksi kokeilin uudestaan puomilta putkeen kääntöä ja puomin takana ollutta kahta hyppyä ja siitä takaisin putkeen ja puomin toisella puolella olevalle hypylle.

Niitä kahta takaakierrettävää hyppyä (tai lähinn jälkimmäistä) kokeiltiin kahta eri reittiä ja Samu kellottikin eroja, pidempi reitti taisi olla reilun kymmenyksen nopeampi. Putken jälkeiselle hypylle tein persjätön ja näin sain seuraavien hyppyjen ohjauksen paremmaksi. Tätä en ollut itse tajunnut ollenkaan, toimi paljon paremmin niin.

Taidan toistaa itseäni, mutta agility Inton kanssa kulkee tällä hetkellä hämmentävän kivasti. Jotain on tapahunut, en kyllä tiedä, että mitä, mutta yritetään pitää tämä :)

Mutta olipa aika treenintäyteinen päivä, torstaina ollaankin sitten kuin ellun kanat, eikä tehdä lenkkeilyä kummempaa!