Ihan alkuun on pakko hehkuttaa, että Svanten pojasta Rivasta on tullut agilityvalio, onnea valtavan paljon Maiju ja Riva!! Svantella on nyt kaksi AVA-jälkeläistä; myös Rivan sisko Ritu on valio. Olemme Svanten kanssa niiiin ylpeitä ja onnellisia!

Laahaa, laahaa - päivitykset siis. Jos nyt jotain yrittäisi saada tännekin kirjattua.

Keskiviikon valmennusryhmän treenit veti Samu. Tehtiin rataa, jossa oli muistaakseni 28 estettä, ratapiirros löytyy täältä. Inton kanssa selvittiin ihan kivasti. Ekalla yrityksellä se livahti aalta ennen lupaa, muuten taisi olla OK. Jotain kohtia ja linjoja viilattiin vähän paremmiksi ja sitten taidettiin selvitä nollalla koko radasta. Tein radan alun leikkauksin, kun arvelin, että en ehdi persjättöön, se meni yllättävänkin hyvin. Halusin kuitenkin kokeilla sitä persjättöäkin ja sain kuin sainkin senkin onnistumaan. Oli kivat treenit ja Into oli taas oikein kultainen.

Torstaina käytiin Inton kanssa vähän tokoilemassa. Taidettiin tehdä melkein kaikki muut, paitsi hyppy (ei telinettä) ja tunnari (en vaan jaksanut raahautua parinkymmen metrin päässä olevalle autolle hakemaan kapuloita). Aloitettiin kaukoilla, otin nyt pitkästä aikaa vähän etäisyyttä ja Into oli heti epävarmempi. Vilkuilusta vähän huomautin, katsekontaktista ja sellaisesta innokkaasta ilmeestä tuli aina kehut ja joskus palkkakin. Kaikki vaihdot pystyi kuitenkin tekemään.

Sitten taidettiin ottaa ruutu. Ekan ihan kisanomaisesti. Into lähti merkiltä ihan väärään suuntaan kohti reppua, bongasi matkalla ruudun, mutta pyysin takaisin. Uudestaan alusta ja nyt meni tosi hyvin, paikkakin ruudussa oikein hyvä. Sitten siirryin itse ruudun ja merkin puoliväliin ja juoksutin Intoa muutaman kerran edestakaisin, välillä palkka merkiltä, välillä ruudusta. Kerran jäi ruudussa vähän eteen, mutta korjasi heti, muuten paikka tosi hyvä.

Idari (ei merkkejä) järjestyksessä maahan, istu, seiso. Oikeat asennot, laadusta en pysty sanomaan mitään, kun en itse nähnyt. Luoksetulo ensin suoraan, sitten stoppi ja siitä suullisen kehun jälkeen pallo. Loppuosaa vielä muutama kerta erikseen. Ihan OK.

Tasamaanoutoa tavallisella puukapulalla. Ensin vauhtipalkalla, sitten eteen ja kerran pelkkä palautus edelleen vauhtipalkalla. Lisäksi vielä muutama vinosta heitosta eteentulo. Ohjatussa kapulat melkein merkin kanssa samalla linjalla. Ensin oikea ja sitten vasen, molemmista vauhtipalkka.

Into oli hyvä, sää oli kaunis ja edessä viikon loma, ei hullumpi ilta ollenkaan!

Perjantai kului Kennelpiirin varsin epämukavia penkkejä kuluttaen. Teemana oli henkinen valmentautuminen ja ajatuksia ravistelemassa Vappu Alatalo. Paljon tuli taas asiaa ja ajateltavaa. Osin tuttuakin, mutta muistuttelu on aina paikallaan. Tämäkin koiraurheilun osa-alue täytyy opetella pitämään mielessä ja pyrkiä kehittymään silläkin saralla!

Kennelpiiriltä pikainen pyrähdys kotiin ja illaksi valmennusringin treeneihin Tallille. Aluksi tehtiin tavoitteellisesti treenaavien kanssa yhdessä paikallaolot. Into oli oikein hyvin. Yksittäin otettiin seuraamista, kaukoja ja tasamaanouto. Seuraaminen oli melko hyvää, vähän yritti valua eteen, mutta korjasi hyvin pelkällä suullisessa huomautuksella. Kaukoja nyt tällä kertaa lähempää ja paljolla palkalla. Treenikaveri häiriöinä Inton sivuilla ja takana. Aika kivasti pystyi nyt tekemään. Nouto OK. Erikseen taas vinoja palautuksia. Laitoin merkin aina sille reunalle mistä Into tuli. Merkin avulla tuli joka kerta tosi hienosti suoraan. Näitä voisi tehdä enemmänkin.

Lauantaina oli sitten taas vuorossa agilitya. Pääsimme Anun kanssa ÄSKK:n järkkäämään koulutuspäivään Elina Jänesniemen oppiin. Radalla taisi olla 36 estettä, mutta ohje oli tutustua esteelle 31 saakka. Olihan sitä taas siinäkin. Radalla oli paljon persjättöpaikkoja ja niitä lähdin rohkeasti kokeilemaan. Into kulki tosi kivasti, alun persjätötkin onnistuivat joka kerta. Putken mutkassa olleen pöydänkin se haki hienosti, tein siihen muuten flipin! Lopun persjättö olikin sitten kinkkisempi, olin itse toistuvasti ihan hukassa ja tuntui, että koira oli iäisyyden jossain siellä takana, enkä nähnyt sitä ollenkaan. Jotenkin siitäkin sitten selvittiin ja päästiin se koko rata loppuun. Lopuksi oli vielä ulos tai tulos -yritys, jossa pääsin säälittävät 15 estettä ja sitten törkkäsin Inton väärään putkeen. Into oli taas vallan ihq, yritti ja kuunteli kovasti! Tosi kivat treenit, edelleen pidän Elinan tyylistä kouluttaa tosi paljon.

Huomenna otetaankin sitten Juhan kanssa suunta kohti Rukaa. Svante pääsee mukaan, Into perehtyy lähiöelämän saloihin Anun luona ja Ansa jää tyttöjen kanssa kotiin. Toivotaan, että kevät ei ole kaikkia lumia vielä vienyt, vaan päästäisiin vähän laskettelemaankin. Mukava päästä vähän lomalle!