Tiistain treeneihin Marko oli viritellyt todella viheliäisen radan. Suorat putket ei ole ikinä Inton kanssa kauhean helppoja, tai kai ne putket, mutta se niiden jälkeinen elämä... Tällä radalla niitä oli kaksi. Lisäksi keinun jälkeisillä kahdella hypyllä ja niillä suorilla putkilla pyörittiin tämän tästä sinne sun tänne ja itse olin koko ajan ihan ulapalla sen suhteen, että mistä olinkaan tulossa ja minne menossa. Mutta kyllä me jotenkin selvittiin. Alku meni tosi hyvin, vaikka itsellä olikin koko ajan sellainen lievästi paniikinomainen olo. Keinua edeltävälle hypyllekin sain Inton mukaan ja ehdin pakkovalssiin kuulemma ihan hyvin. Oma tuntuma oli vähän toinen, mutta menihän se toki. Ekalla kerralla suoran putken kautta mentiin kepeille, kerran Into kääntyi katsomaan minua kun jäin turhaan taakse. Kunhan liikuin normaalisti haki Into kepit tosi hienosti aika hankalasta kulmasta. Pujottelikin hyvin loppuun asti (kohti seinää) vaikka itse liikuin jo aika reilusti sivusuunnassa.

Toisella kerralla suorasta putkesta mentiin siihen toiseen suoraan putkeen ja siitä taas tiukka käännös takaakiertoon. Tämä onnistui paremmin niin, kun kävin putkien välissä heittämässä Inton toiseen putkeen ja sitten sujahdin putken editse ottamaan vastaan. Into kääntyi heti paremmin, kun näki vilahtavat jalkani putken suulla. Lopussa oli myös sellainen hankala esteen ohitus, johon edelliselle renkaalle suunnittelemani valssi ja tavallaan ulkokautta vienti ei toiminut ollenkaan. Puolivalssilla onnistuttiin, mutta aika tökstöksiltä tuntui sekin.

Nyt oli vaihteeksi ongelmia aika tavallakin. Toisaalta ratakin oli tosi hankala ja siinä oli paljon juuri meille vaikeita kohtia, että siihen nähden ihan OK.

Keskviikon valmennusryhmän treeneissä teemana oli rata ja Miia oli ystävällisesti sinnekin viritellyt suoran putken. Siinä oli ongelmia joka kerta, kun Into ampui putkesta ulos aika lujaa. Kerran reagoi jarrutukseen niin voimakkaasti, että kääntyi pois koko putkelta. Tosi vaikea löytää noihin sellaista kultaista keskitietä. Myös radan alku tökki, Into ei oikein meinnaut millään kääntyä oikein, vaan haki vaan poispäin koko ajan. Sitten kun sain menemään oikein, onnistui alun pyöritys tosi hienosti. Keppejä edeltävät hypyt olivat myös hankalia, en meinannut millään saada Intoa oikein mahtumaan siihen väliin. Kerran Into meni keppien sijaan keinullekin, kun se oli jäänyt väärä pää alas. Mutta alun tökkimisen jälkeen meni rata sitte ihan OK.

Toisen pätkän piti olla lyhyempi ja helpompi. No, oli se lyhyempi :). Tässä sain ekalla yrittämällä Inton hyppäämään yhden välistävetohypyn väärään suuntaan. Kulma vaikutti sellaiselta, että en etukäteen pitänyt pahana, mutta aika tiukasti siinä kuitenkin sai ohjata. Ekalla kiekalla ohitettiin myös yksi sellainen pystyssä ollut hyppy, johon piti vähän työntää. Ne on meille aina vaikeita, olisi pitänyt ohjata selkeämmin. Toisella yrityksellä saatiin sitten virheet korjattua ja selvittiin nollalla maaliin.