Lauantaina olin ensin aamupäivän töissä. Sitten nopea (siis todella nopea, alle 10 minuutin) pyörähdys kotona ja suunta kohti SDP-hallia Anja Lehtiön agilitykoulutukseen, jonne olin saanut peruutuspaikan.

Into meni viimeisenä, eli odottelua tuli tosi paljon. Itse aloin olla jo aika jäässä (hallissa oli taas tosi kylmä), väsynyt ja nälkäinen ja Into taas vähän keskittymätön ja kuuma. Eka kierros olikin aika takkuista. Tuntui, että mistään ei tullut mitään ja mokailin ihan perusohjauksissa ja -jutuissa, jotka ihan oikeasti kyllä pitäisi osata. Toki ihan kivojakin pätkiä saatiin aikaiseksi ja päästiin pitkää rataa (36) estettä noin puoleen väliin.

Toinen kierros oli sitten parempi. Jatkettiin siitä, mihin jäätiin ja sain kuin sainkin sellaisen aika veret seisauttavan persjätön onnistumaan, ihan hyvinkin. Siinä piti heittää koira hypylle ja lähteä sitten menemään ja luottaa, että koira tulee. Tulihan se. Putken mutkassa olleelle pöydällekin Into löysi aika kivasti menemättä kertaakaan putkeen. Päästiin rata loppuun asti, osissa toki, mutta kuitenkin. Ennakoivaa valssia otettiin sitten vielä ihan erikseen ja sekin alkoi sujumaan. Kyllähän me se osataan, mutta aina se vastainen käsi pyrkii vaan tunkemaan esiin jostain muistin syvistä syövereistä. Myös jalkojen suuntauksen tärkeydestä tuli hyviä muistutuksia ja paljon muutakin uutta päättymättömälle treenilistalle. Kivaa oli, mutta olin kyllä aivan katki ja nälkäkuoleman partaalla, kun pääsin kotiin kuuden jälkeen (olin syönyt vain aamupalan ja yhden banaanin koko päivänä).

Sunnuntaina olin Pian kanssa tokoilemassa Nokialla. Oltiin yhden koulun pihalla, jossa oli sulaa ja kuivaa, mutta aika isoja ja teräviä kiviä. Into selvästi vähän varoi pohjaa.

Aloitettiin luoksetulolla, jossa stopista ensin sosiaalinen palkka ja sitten pallo. Sitten seisomisesta loppuun vauhdista palkaten. Muutaman kerran loppupätkä erikseen ja sitten vielä maahanmenoja namipalkalla. Tunnaria vähän jännitin, kun sitä ei ole tehty sitten Kirkkonummen kisojen. Mutta Into oli hyvä! Teki tosi hyvän tunnarin ja palauttikin laukalla. Jee!

Ruudussa oli palkka valmiina, mutta sen verran piilossa, ettei näkynyt kovin kauas. Merkki oli ehkä vähän laiska, mutta ruutuun OK. Sai sieltä palkan. Uusinta tyhjään ruutuun, ihan hyvin. Sitten kolmas taas niin, että palkka valmiina. Into jäi vähän eteen, korjasi sitten itse. Kehuin ja pyysin uudelleen merkille. Uusintalähetyksellä parempi paikka ja sai ottaa palkankin. Ihan hyvin.

Ohjatussa vasen. Merkkiä otettiin ensin muutama kerta, saisi olla terävämpi. Itse nouto hyvä, palkka vauhdista. Kaukoja tehtiin läheltä temputellen ja väliin sitten ihan temppujakin. Hetkeksi korvat menivät taakse, mutta muuten Into oli hyvällä ja odottavalla asenteella. Yksi setti tehtiin niinkin, että läheti merkille ja teetin siellä muutaman vaihdon. Ihan hyvin, vaikka etäisyyttä olikin enemmän.

Svantekin oli mukana ja sai hoitaa tärkeän tehtävänsä, eli kerätä merkit ja nauhan ruudusta. Kovin tosissaan, tohkeissaan ja tehokkaasti se homman hoitikin.

Kivat treenit, kiitokset Pialle seurasta!