Lauantaina keskityttiin pihahommiin. Minä haravoin hiki hatussa tuntitolkulla, Into kyttäsi haravaa ja kottikärryjä ja levitti lehtikuormaa tuntitolkulla ja Svante söi omenoita ja etsi mukavaa, lämmintä ja kohtuullisen kuivaa makuupaikkaa tuntitolkulla.

Siinä sivussa Into sai tehdä vähän jääviä (istu, mikä se on? ikinä kuullutkaan...), kaukoja ja luoksetulon stoppia. Ansakin pääsi mukaan pihalle viimeiseksi tunniksi ja ne saivat Inton kanssa etsiä tuonne tontin taakse ojanvarteen piilotettua palloa. Ansa oli tässä kyllä ihan onneton. Se ei osannut yhtään laajentaa ja oikeasti etsiä, pyöri vaan ihan hyödyttömänä. Into sitten onneksi löysi pallon. Tai Svante sen vissiin aina ekana löysi, mutta ei viitsinyt ottaa suuhun muiden kuolaamaa (yök!) palloa tai muuten vaan päätti antaa nuoremmille löytämisen riemun mahdollisuuden.

Sunnuntain sitten ihan tokoiltiinkin. Tämä onkin ollut oikein aktiivinen viikko, jo kolmannet tokotreenit!

Oltiin Tesomalla Annen, Lotan ja Riitan kanssa. Into teki melkein kaikkea.

Ensin parit kaukojen aloitukset ja vapautus heti tai ekan vaihdon jälkeen. Tekniikkaa sitten vähän lähempää. Idari muistaakseni järjestyksessä sei-maa-is. Seisominen ja maahanmeno hyvät ja se jopa istuikin. Jee!

Tunnariin paljon kapuloita ja tosi leveälti leviteltynä. Tämä taas hyvin, etsi, laajensi ja löysi. Otti heti ja palautti.

Sitten pari luoksetulon stoppia kiertämisen kautta. Riitta heitti palloa. Toinen stoppi varsin hyvä, sitten alkoi vähän ennakoida, mutta tuli sitten lopulta suoraakin hyvin.

Ohjatussa haettiin molemmat. Ekasta merkistä palkka, toisella piti hakea oikea. Käänsin itse Inton ollessa merkillä päätä vasempaan ja Into lukitsi heti vasemman. Sitten meinasi vielä karatakin ja mitä kaikkea säätöä siinä oli. Uusinnalla OK, samoin vasen hyvin. Tuli ihan suoraan luovutukseenkin.

Ruutuun meni ekalla kerralla hämymerkin kautta sivusta sisään. Tästä ei palkkaa. Uusinnalla sitten ihan hyvä. Loppuosa vielä erikseen, siinäkään ei mitään ongelmia.

Hyvät treenit, kiitos kaikille!

Iltapäivällä poikkesin Tallille kouluttamaan tokoa. Meillä oli valmennusryhmän koulutuspäivä, jokainen veti tunnin treenit tietyllä teemalla. Minulle osui seuraaminen. Tunti aikaa, viisi koiraa ja teemana seuraaminen osoittautui aika haastavaksi kombinaatioksi. Eihän siinä ehtinyt tehdä paljon mitään! Olisi pitänyt olla joko pidempi aika tai vähemmän koiria. No, tietää sitten seuraavalla kerralla vähän paremmin.