Lauantaina oli ensimmäinen tokon maajoukkueen karsintakoe. Puitteet olivatkin tällä kertaa komeat, sillä koe pidettiin Messukeskuksen kansainvälisen koiranäyttelyn yhteydessä. Aloitusajaksi oli ilmoitettu n. 16.30 ja liikkeet oli jaettu kolmeen erilliseen kehään. Ensimmäisessä oli ohjattu, ruutu ja kauko-ohjaus, toisessa paikallamakuu, paikallaistuminen, hyppynouto ja luoksetulo ja viimeisessä sitten z, seuraaminen ja tunnari.

Intolle oli osunut arvonnassa numero 49, eli olimme viimeisiä lähtijöitä (tai yksi juoksuinen nyt meni vielä meidän jälkeemme), odotusta olikin siis tiedossa. Kisapaikalla olimme kolmen aikaan ja viimeisessä kehässä taisimme Inton kanssa olla kymmenen maissa. Kotoa lähdettiin yhdeltä ja takaisin oltiin 1.30. Pitkä päivä siis. Siitä ja aika levottomasta, hälisevästä ja meluisasta ympäristöstä huolimatta Into jaksoi tosi hienosti ja pitkät odotukset eivät näkyneet sen tekemisessä mitenkään. Toki meillä loppupään lähtijöillä oli häiriöitä vähemmän kuin alkupäässä menneillä, toisaalta taas odottamista sitten senkin edestä.

Ensimmäisen kehän tuomarina oli Carina Savander-Ranne. Ohjatulla aloitettiin ja meille tuli arvonnassa oikea puoli. Merkki oli sellainen Inton merkki, tuntui ehkä normaaliakin hitaammalta, johtui varmaankin aika liukkaasta alustasta. Ihan OK nouto kuitenkin, mutta perusasennon jätti pahasti vajaaksi. Pisteitä 8,5.

Ruutukin tuntui jotenkin normaalia hitaammalta, mutta mitään varsinaisia ongelmia siinä ei ollut, 9,5.

Kaukot järjestyksessä sei-maa-is-se-is-maa. Maasta istumaan nousu oli tahmea ja jäi vähän turhan matalaksi, muuten pystyi aika kivasti tekemään, eikä pahasti liikkunutkaan. Pisteitä 8,5, mikä oli paaaljon enemmän kuin etukäteen uskalsin kaukoista odottaa. Jee!!

Sitten pieni odottelu ja toiseen kehään. Siinä tuomarin Kaisa Lähdesmäki. Ensin paikallaolot. Into oli ryhmässä viimeinen. Näissä ei mitään ongelmia. Makuussa hyvin alas ja ylös ja istumisessakin ilmeisesti ihan rauhassa, molemmista kympit.

Hyppynouto oli omaankin silmään ihan siisti, tässä tuli sivullekin kunnolla. Tästäkin 10. Luoksetulo tuntui hitaalta ja stopeissa luisti. Perusasento taas vajaa. Pisteitä 8,5.

Viimeisen kehän arvosteli Ralf Björklund. Se aloitettiin zetalla, jossa järjestys istu-maahan-seiso. Tämän Into teki hyvin, itse en tietenkään nähnyt, mutta istuminen oli kuulemma oikein nopea, maahanhan Into putoaa aina aika tehokkaasti ja samoin seisominen on yleensäkin aika hyvä. Niin nytkin. Asennot olivat ihan suoratkin ja seuraaminenkin sinne päin. Pisteitä rapsahti peräti 10.

Seuraaminen ei tuntunut ihan niin hyvältä, kuin on nyt tuntunut treeneissä. Kaavio oli jotenkin levoton. Siinä oli paljon käännöksiä, rytmin muutoksia ja tosi vähän sellaista ihan suoraa pätkää. Jotenkin oli itselläkin vähän vaikea päästä oikeaan rytmiin. Oli kuulemma näyttänyt kuitenkin ihan hyvältä ja pisteitäkin saatiin peräti 9.

Viimeisenä oli sitten tunnari, jonka suhteen olin varsin luottavainen. Into on ollut siinä viime aikoina tosi varma ja esim. viime viikon kisamaisissa treeneissä tällä samalla järjestyksellä teki sen ihan tosi hyvin. Vaan eipä nyt sitten tällä kertaa. Näytti kyllä tekevän töitä ja siltä, että otti oikean, mutta väärähän sieltä tuli. Oma olisi ollut viereinen. Tästä siis 0.

Voin ihan avoimesti myöntää, että korpesi. Ja paljon. Niin hienoa työtä siihen saakka ja viimeisestä liikkeestä sitten 0. Niin lähellä ja sitten kuitenkin niin kaukana. No, tälläkin saatiin kuitenkin aikaiseksi 1-tulos, pisteitä 268,5 ja sijoitus 7./49, johon toki olen erittäin tyytyväinen. Ja tuota tunnaria lukuunottamatta Into oli ihan huippu ja pystyi noin huikeaan suoritukseen vaikeissa olosuhteissa. Ja kisataukoakin oli alla aika pitkälti, viimeksi on kilpailtu tokossa SM-kisoissa kesäkuussa. Että näihin nähden ihan mahtava suoritus Intolta.

Onnea vielä huippupisteillä voiton vieneille Katjalle ja Zenille, sekä kakkosille Annelle ja Rikalle ja kolmosille Heidille ja Metelle ja kaikille muillekin hienoja suorituksia tehneille!!