Sunnuntaina aamulla otettiin suunaksi Hyvinkää ja siellä tokon maajoukkuekarsinta. Kotoa lähtiessä pakkasta oli vain -22, mutta mitä etelämpään mentiin, siltä kylmempää oli ja Hyvinkäällä hytistiinkin sitten jo kolmessakymmenessä miinusasteessa. Hrr. Onneksi kisa oli lämpimässä hallissa, tosin aika koleaa sielläkin sisälläkin luonnollisesti jo oli.

Intolle on taas napsahtanut viimeisen starttaajan osa, eli odottelua oli tiedossa. Ensimmäisessä kehässä tehtiin paikallaolot, hyppynouto ja tunnari ja nämä niin, että koko viiden ryhmä teki aina ensin koko setin ennen seuraavaa ryhmää. Mukaan sai myös erillisen lomakkeen, johon oli eritelty vähennysten syitä. Ihan kiva systeemi.

Istuminen oli ihan OK, oli ollut kuulemma täysin liikkumaton. Paikallamakuussa olimme viimeisinä menossa maahan. Näin syrjäsilmällä, että Into pudotti kontaktin oikeastaan heti ja alkoi kytätä viereiseen alokasluokan kehään. Meni kuitenkin vuorollaan maahan, mutta normaalia tahmeammin ja jätti pään ylös. Jättökäskyllä laittoi pään onneksi sitten maahan ja oli pitänyt sen koko ajan. Palatessa sitten taas nosti pään, kun menin koiran taakse ja nousi istumaan normaalia tahmeammin, mutta toki ihan OK. Vaikka tästäkin tuli pisteitä kymmenen, niin olin aika vihainen Intolle moisesta sikailusta.

Hyppynouto muuten hyvä, mutta perusasento aavistuksen vajaa. 9,5. Tunnari Inton tunnariksi ihan hyvä. Palautus ravilla. Vauhtia olisi toivottu enemmän. Niin toivoisin minäkin :). 8.

Toista kehää saatiinkin sitten odotella pitkään. Into oli jotenkin keskittymättömän oloinen ja tuntui, etten saanut siihen kunnon otetta. Toinen kehä alkoi ruudulla. Merkille jo vähän tahmeasti ja ruudussa pysähtyi aika eteen. Seuraamaan tulo tuntui ainakin minusta tosi siistiltä. Pisteitä yhdeksän, lapun mukaan oli nuuhkaissut maata ruudussa. Grr. Eipä ole tuollaistakaan ikinä tehnyt.

Kaukoissa eteni ja taas se saamarin istumaan nousu vajaa. 6,5.

Seuraaminen oli aivan karmeaa. Into oli ihan ulapalla koko ajan ja seilasi ties missä. Teki niin mieli napata sitä siellä jossain matkalla vähän kraivelista kiinni ja ravistella. Jotenkin mystisesti saimme tästä kuitenkin 8 pistettä, joka oli minun mielestäni aivan liikaa. Tässä näkyi se treenaamattomuus ja se, millaiseksi Into menee, kun ei pääse treenaamaan tarpeeksi. Se ei vaan keskity ja on sellainen ällöttävän löysä.

Luoksetulossa seisoin itse lähes yleisön keskellä, enkä kerta kaikkiaan kuullut liikkurin komentoja. Joutui antamaan meille sitten toisen käskyn. Onneksi näitä on treenattu paljon, joten Into asia ei haitannut. Seisominen oli melko OK. Maahanmenoa alkoi vähän ennakoida ja jouduinkin antamaan käskyn vähän liian aikaisin. Loppukin vähän hidas. 8 tästäkin.

Idarissa järjestys istu-maahan-seiso. Into meni istumisen maahan. WTF! Onneksi teki sitten seisominen ja istumisen OK, pisteitä kuusi. Lapussa ei ole mitään vähennyksiä, lukee vain hyvä oikein tehtyjen asentojen kohdalla, eli en tiedä, että miksi vain kuusi.

Ohjatussa merkki aika tahmea, mutta muuten ihan OK. Pisteitä 9,5. Tässäkään vähennyksen syytä ei ole kerrottu, mutta eiköhän se siitä merkistä lähtenyt.

Puuh, olipa tuskien taivalta. Noin huonolta ei meno olekaan tuntunut aika päiviin. Onneksi pakkaset tuntuvat nyt vähän hellittävän, niin päästään taas paremmin treenaamaan ja lenkillekin, nekin kun ovat tuon pakkasen takia olleet aika vähissä viime aikoina.