Maanantai-illan valmennusryhmän tokoilut saatiin vetää vallan kesäisissä olosuhteissa. Ja vaikka oltiin Pirkkahallilla, ei meihin iskenyt edes tornaado tai mikään muukaan myrskyrintama. Kyllähän siellä nytkin vähän tuuli, mutta vain vähän.

Into aloitti luoksetulolla. Stopista avustajan heittämä pallo, sitten siitä eteen, sitten maasta eteen ja vielä erikseen maahanmenoja. Stoppi oli aika kiva, olin jopa havaitsevinani hiekassa jotain jarrutusjälkien tapaista. Siitä eteen odotti vauhtipalkkaa ja minä sitten väistin. Oli tulossa niin kovaa ja suoraan päin. Viime metreillä yritti kyllä jarruttaa, mutta oman ja koiran hyvinvoinnin kannalta hyppäsin vähän sivuun. Erikseen sitten loppupätkää eteen. Eka vähän löysä, toinen tosi hyvä. Maahanmenoja niin, että itse liikuin taaksepäin ja palkkailin nameilla. Into teki erittäin hyvällä asenteella.

Sitten tunnari. Vähän enemmän kapuloita, rivissä tosi isoilla väleillä. Oma taisi olla neljäs oikealta. Into lähti oikeasta reunasta, tuli kolmannelle saakka, palasi tarkastamaan kakkosen sitten eteenpäin omalle ja nappasi sen siitä heti. Palautus voisi olla nopeampi, mutta kaikkiaan oivallinen suoritus.

Ruutua väännettiinkin sitten vähän enemmän. Meni kyllä ihan sisään, mutta jäi liian eteen. Kun odotin, että korjaa, lähti tulemaan pois. Argh ja grrr. Siitä en pidä yhtään. Uusinnalla taisi tehdä saman. Lähettelin sitten epämuodollisemmin ruutuun ja otin erikseen paikanhakujakin eri suunnista, mutta ajatus on tällä hetkellä aivan liian edessä. On kyllä niin selvästi ruudussa, että "mitään hätää" ei ole, mutta haluan ajatuksen taaemmas. Pitänee ottaa kuuri nyt ilman reunanauhoja (katsoo paikan selvästi siitä nauhasta) ja voisi ehkä vaihteeksi laittaa toisinaan palkankin ruutuun, sitäkään ei ole pahemmin tehty.

Yhdessä tehtiin paikallaolot. Ensin makuu ja sitten istuminen. Nämä molemmat hyvin. Sitten tehtiin paikallamakuun alkuja niin, että oltiin tiiviissä ympyrässä ja jokainen käskyttelin omaan tahtiin koiraan maahan ja istumaan. Tässä Into meni vähän tahmeaksi, kuten menee aina, kun on tuollainen vaikea tilanne. Teki kuitenkin ihan oikein kaikki, eikä reagoinut muiden käskyihin. Istumaan nousut olivat itseasiassa oikeinkin hyviä, alas meni sitten vähän jähmeämmin.

Lopuksi otin vielä itsekseni ohjattua. Reunakapulat melkein merkin linjassa, keskikapula paikallaan. Merkiltä melkein joka kerta palkka. Oikealla kurvasi keskikapulalle, kun lähti sinne suuntaan missä oikea normaalisti on, eikä saanut kapulaa silmiinsä. Sain kuitenkin korjattua oikealle kapulalle. Vasen hyvin. Lisäksi idari ilman merkkejä, ihan OK. Palkkasin kaikki asennot namilla.

Lopuksi käytiin vielä koko porukalla lenkillä Härmälässä, siinä olikin paikallisilla ihmeteltävää, kun lähes kymmenen koiran lauma omistajineen kulki kävelyteillä.