Viimeinen kuukausi on ollut aika vilkas. Muutettiin ja siinä menikin muutama viikko uuden asunnon pintaremontissa ja sitten itse muutossa. Koirat ovat olleet ihan hunningolla. Kaiken lisäksi tuo ennestään jo ongelmainen ranteeni otti itseensä oikein kunnolla tuosta maalaus-, siivous- ja muuttourakasta, joten senkin takia on blogi ollut päivittämättä, kun olen yrittänyt pitää kaiken kirjoittamisen (myös myrkkyä tuolle kädelle) minimissä.

Viimeisen parin viikon aikana on sitten jo hiljalteen palailtu normaaliin treenirytmiin. Tokoa on treenattu varsin ahkerasti ja agiakin 1,5 kertaa. Tiistain treenit Mouhiksella oli ihan OK, keskiviikon valmennusryhmän treeneissä Into alkoi mystisesti ontumaan ja on nyt agitauolla. Huomenna on fyssarille aika, sen jälkeen ollaan ehkä vähän viisaampia. Ontunut Into ei ole sen keskiviikko-illan jälkeen.

Vapuntienoon oltiin oikein superaktiivisia. Lauantaina olin tokon maajoukkueporukan kanssa Lahdessa treenailemassa. Ensin aamupäivästä hallilla ja sitten iltapäivästä kv-näyttelyssä. Ryhmäkehien aikaan tehtiin paikallaolojan tyhjissä kehissä ja ryhmien jälkeen sitten päästiin treenaamaan isoon kehään. Hyvät häiriöt saatiin sinnekin, kun Oili hoiti musiikki- ja spiikkauspuolen :). Kiva, mutta piiitkä ja rankka päivä. Intokin oli varsin pätevä erittäin vaihtelevissa ja vaiherikkaissa olosuhteissa.

Sunnuntaina piti kisata agissa, mutta peruin osallistumisen sen keskiviikkoisen ontumisen takia. Olin sitten itse talkoilemassa pitkän päivän. Olin ajatellut rankan lauantain jälkeen pitää Intolle välipäivän, mutta jotenkin löysin itseni kuitenkin illalla tokoilemasta Tesomalta. En enää muista, että mitä tehtiin, mutta ihan OK vissiin meni.

Vappuaatto tai ei, mutta kun on maanantai niin silloin on tokon valkkuryhmän treenit. Vähän sentään aiemmin aloitettiin ja kauniin sään inspiroimina oltiin Pirkkahallilla ulkokentällä. Tosin sääkin sitten kyllä muuttui hiljalleen suorastaan jäätäväksi, mutta treenattua saatiin. Into taisi kikkailla vaan jotain pientä ja kivaa.

Vappupäivänä otettiin sitten aamusta suunnaksi Ikaalinen. Siellä oli ohjelmassa tokokoe. EVL:ssä oli viisi kilpailijaa ja Into lähti näistä viimeisenä.

Aloitettiin paikallaoloilla, jotka ihan OK molemmat. Ensimmäisessä kehässä oli ruutu, zeta ja ohjattu. Ruutu oli ihan hyvä, Into meni ruutuun aika kovaa ja olisi varmaan ilman käskyä mennyt yli. Reagoi kuitenkin stoppiin tosi hyvin ja oli ihan ruudun takanurkassa. Loppuosa ongelmitta.

Zetassa tuli sitten tosi outo kämmi. Ensimmäisellä sivulla piti olla seisominen, mutta Into ei pysähtynyt ollenkaan.  Itse huomasin vasta kulmassa, että kas, koira on edelleen mukana, eikä siinä ollut sitten enää mitään tehtävissä. Tuuli oli tosi kova ja top-käskyni on yleensä varsin kevyt, voi olla, että Into ei yksinkertaisesti kuullut. Lisäksi viime aikoina on tehty paljon pelkkää seuraamista zetassa ja otettu myös runsaasti hämykäskyjä, joihin ei saa reagoida,  joten syy tuohon epäonnistumiseen on varmaan näiden kaikkien summa. Se oli ihan selkeä työtapaturma, enkä jaksa siitä olla huolissani.

Ohjatussa meille taisi osua oikea, en muista varmaksi. Joka tapauksessa tässä ei ongelmia, merkkikin kohtuullinen. Luovutus oli myös ihan suora ja sivullekin hyvin.

Toinen osa alkoi tunnarilla. Tämä oli Intolta aika hyvä. Palautuskin kohtuu ripeä, joskin sellainen matala ja varovainen. Mutta jonkinlaista varmuutta tähän on nyt kyllä saatu.

Luoksetulossa annoin seisomiseen käskyn aivan liian myöhään. Merkki tuntui tulevan tosi nopeasti. Intokin olisi voinut kyllä pysähtyä nopeammin. Maahanmeno oli parempi, mutta ei huippu sekään. Lopussa jarrutti turhan aikaisin, olisi saanut tulla viimeisetkin askeleet kovempaa.

Kaukoissa teki kaikki vaihdot, vähän varmaan liikkui, mutta Into kaukoiksi ihan hyvät. Olin oikein tyytyväinen.

Seuraaminen oli ihan OK. Kova tuuli ja aurinko tekivät sen, että silmäni vuosivat vettä ihan solkenaan ja kävelin varmaan missä sattuu. Into kuitenkin sinnikkäästi roikkui mukana ja tuntui ihan kivalta.

Hyppynoudossa kapula pomppi tosi vinoon. Into hoiti hienosti, näki että tiesi mitä pitää tehdä. Luovutuksessa toinen tassu oli jalkani päällä. Tuli niin vinosta ja kovaa esteelle, että ei taas saanut itseään ihan riittävästi pakettiin. Aika suorassa kyllä oli, mutta liian lähellä. Tässä myös aavistuksen tarrasi kapulaan. Irrotti kuitenkin mulkaisun voimalla, eikä tuomari tainnut tätä(kään) huomata.

Kaikkiaan saimme kasaan 286 pistettä ja siis ykköstulos. Zeta oli 0, luoksetulo 9 ja muut sitten 10. Tuomari oli aina niin kiltti ja kilpailijamyönteinen Juha Kurtti.

Vappupäivän iltanakin oltiin sitten vielä pienesti tokoilemassa. Into taisi tehdä zetaa (yllätys!), kaukojumppaa, tunnarin ylimatkalla ja ohjatun merkkiä. Sai se sitten noutaakin. Ihan jees.