Torstaina olin pyhäpäivän ratoksi kouluttelemessa (käyttölinjaisia) kultsuja (ja vähän cockereitakin). Olipa kivoja koiria ja aivan ihania pentuja! Vähän kun siinä pääsi noutotreenejäkin katselemaan alkoi taas noutajakuume nostella päätään. Joskus vielä sen kultaisen otan!

Into oli mukana (ei halunnut kantaa lokkia) ja sai toimia mallikoirana monessa jutussa. Ennen ruokataukoa ehdin tehdä sen kanssa pienen treeninkin. Ensin idari (ilman merkkejä). Ekaan väliin istuminen, seuraava läpi ja kolmannessa käskystä (jotka siis huutelin ihan itse) täyskäännös. Johtuiko sitten merkittömyydestä, mutta seuraaminen tuntui aavistuksen rennommalta!

Ruutu ihan kisamaisesti. Edellen haluaisin, että menisi aavistuksen syvemmälle, mutta ihan hyväksyttävä paikka. Jätettiin yhdessä palkkalelu ruutuun ja uusinta siis sille lelulle.

Tunnari; kymmenen (noin) kapulaa ja harva rivi. Taas hieno! Otti oman heti sille osuttuaan ja palautus laukalla. Hyvä Intsu!

Ohjatussa toimin itse liikkurina vieden ensin kapulat ja sitten huutaen käskyä. Into otti hyvin "käskyllä" kontaktin, josta palkaksi pääsi merkille, josta palkaksi sai noutaa. Haetutin molemmat puolet, molemmista myös palkka vauhdista.

Lisäksi Into esitteli koulutettaville seuraamista, jääviä ja noudon osasia (kaikki x2). Lisäksi se hengaili katselemassa noutotreenejä ja myös useamman tunnin siellä kentän reunalla, kun koulutin. Kotiin kun päästiin, nähtiin sellainen erittäin harvinainen tilanne, että Into oli selvästi vähän väsynyt ja kävi heti nukkumaan.