"Hyvä Into! Hyvä me!"

Toisinaan hyvä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta tulee niitä sanojakin silti.

Viikonloppuna kisattiin siis tokon SM-kisoissa Kuopiossa. Lauantaina joukkuekisa ja karsinta sunnuntain finaaliin ja sunnuntaina sitten ne 20 parasta yli sadasta lauantaina karsineesta EVL-kisaajasta. Inton kanssa oltiin tietenkin mukana ja varovaisena haaveena oli paikka sunnuntain finaaliin.

Matkaan lähdettiin jo perjantaina ja saatiin matkaseuraksi Anu ja Luu. Perille päästiin ajoissa ja kävin ilmoittamassa joukkueen jo perjantai-iltana, mikä oli hyvä, niin ei tarvinnut siitä lauantaina stressata. Majapaikkakin löydettiin ja todettiin asuvamme Siilinjärven ellei ainoan niin ainakin äänekkäimmän baarin yläkerrassa. Että se niistä yöunista. No, jotenkin sentään saatiin torkuttua.

Lauantaina suunta sitten kisapaikalle jo aamusta, vaikka oma vuoro olikin melko loppupäässä EVL-koiria. Muut joukkueemme koirat olivat kehissä kuitenkin jo aiemmin, puhumattakaan Anusta ja Luusta. Lauantaipäivä on SM-kisoissa aina jotenkin kaoottinen. Sadassa kehässä tapahtuu koko ajan, mutta mitään ei oikein ehdi nähdä tai mihinkään keskittyä. Oma vuoro kun oli vasta myöhemmin, meni aika oikeastaan sitä odottaessa ja kehien edistymistä seuratessa.

Paikallaoloilla aloitettiin ja nämä ihan hyvin, kympit molemmista.

Ensimmäisessä kehässä tuomarina oli Salme Mujunen ja siellä tehtiin idari (maa-sei-istu), hyppynouto ja tunnari. Into tuntui ihan hyvältä ja suuresti pelkäämäni tunnarikin meni hienosti. Idarista 9,5, hyppynoudosta 9,5 ja tunnarista 9. Tästä oli hyvä jatkaa.

Toisessa kehässä ohjattu, kaukot ja luoksetulo. Ohjatussa merkki oli huono, mutta muuten OK, siitä 9. Kaukoissa Into tuntui tosi tahmealta ja olin ihan varma, että saadaan enintään joku vitonen, mutta videolta näytti itseasiassa paljon paremmalta ja pisteitäkin tuli 8. Luoksetulo oli mielestäni yksi parhaista Inton tekemistä, mutta pisteet sen sijaan taisivat olla kisauran huonoimmat, 7.

Vikaan kehään jäivät sitten ruutu ja seuraaminen. Ruutu oli ollut monille vaikea, koirat alkoivat helposti ajautua viereistä (edellistä) kehää kohti. Intokin teki pienen koukun sinne, mutta korjasi sitten itse. Muute hyvä suoritus, pisteitä 9. Seuraaminen tuntui ihan hyvältä ja tasaiselta. Pieniä epätarkkuuksia käännöksissä, mutta kokonaisuutena oli oikein tyytyväinen, pisteitä saatiin 9.

Yhteensä näistä saatiin 284 pistettä, 11. sija ja näin paikka sunnuntain finaaliin. Jeee!!!

Lauantai elävänä kuvana

Koko lauantai-illan ja vähän sunnuntaina vielä aamunkin oli jotenkin epätodellinen olo (johtui varmaan osittain siitä bassonjytkeessä "nukkumisestakin", mutta muutenkin). En oikein millään tahtonut sisäistää, että olen ihan oikeasti kilpailemassa myös sunnuntaina, siellä niiden kaikkien huippujen seassa. Oli vaan vähän sellainen kisaturisti-fiilis. Mutta kyllähän se siitä alkoi sitten konkretisoitua arvontojen ja muiden puitteissa. Inton kanssa arvottiin numero 12, mikä oli ihan OK.

Sunnuntainakin aloitettiin paikallaoloilla. Nyt tehtiin ensin makuu ja sitten istuminen. Näistä kympit molemmista, vaikka istumiseen jätössä Into oli ihan outo. En saanut sitä ollenkaan kontaktiin ja se vaan kyttäsi jonnekin sinne kehän reunalle.

Yksittäisliikkeet tehtiin kolmessa osassa. Ekassa oli kaukot, luoksetulo ja seuraaminen. Meille sopi hyvin, että kaukot oli ekana, sain vähän riehuttaa Intoa ja mennä siitä sitten suoraan kehään. Nyt vaan mokasin itse. Treeneissä joskus aina peruututan Intoa seisomasta maahan mennessä ja sanon, että men-mene-mene-maa. Nyt meinasin sitten kehässä alkaa sanoa, että mene, mutta tajusin sen kyllä heti ja sanoin sitten jotenkin hätäisestä me-ma ja tein jonkun omituisen huitaisukäsimerkin. Jouduin sitten antamaan vielä toisen käskyn. Inton asenne oli nyt ihan tosi kiva ja se teki vaihdot aika nopeasti ja nousi maasta istumaankin varsin napakasti. Kaksoiskäskystä huolimatta pisteitä 8/7.

Luoksetulo oli aika perus-Intoa, ei niin hyvä kuin lauantaina, mutta ihan OK. Pisteitä 9/8.

Seuraamiskaavio oli aika pitkä ja siinä oli kaikkea säätöä pitkin matkaa. Vauhtiakin vaihdeltiin koko ajan. Into tuntui ihan hyvältä ja itsekin maltoin tehdä käännökset rauhassa ja oikein. Siitä pisteitä 8,5/8,5.

Tokanssa setissä oli sitten sarja noutoja. Tässä vähän pelkäsin, että viimeistään ohjatussa Into tarraa kapulaan, mutta turhaan. Into oli kiltti ja taitava. Hyppynoudolla aloitettiin ja se oli omasta mielestäni varsin mallikas, siitä pisteitä 9/9,5.

Tunnarin Into teki taas oikein hyvin (Intoksi). Osui omalle aika nopeasti, tsekkasi seuraavan, palasi ja nosti oman. Tästä 9/8.

Ohjatussa merkki oli vieläkin huonompi kuin lauantaina, muuten siisti ja kiva suoritus (8/7).

Viimeisenä oli sitten zeta ja ruutu. Zetassa järjestys oli meille vaikein, eli istu-seiso-maahan. Nyt kuitenkin asennot onnistuivat, joskin seuraaminen tuntui vähän tahmealta. Pisteitä saimme 8,5/8,5.

Ruutu oli perus-Intoa, eli ihan OK. Pisteidenkin valossa (9/9).

Sunnuntai elävänä kuvana

Yhteensä sunnuntailta 276,75 ja molempien päivien pisteiden keskiarvolla laskettuna sijoituimme Inton kanssa tämän vuoden SM-kisoissa sijalle 8. Aika uskomatonta. Se oli aika paljon enemmän, kuin mistä uskalsin edes haaveilla. Into oli niin hieno, kiltti ja yritteliäs . Kyllä tuollaisen kaverin kanssa kelpaa kisata.

Onnea kaikille viikonlopun tuloksiinsa tyytyväisille ja kiitokset kaikille hauskasta seurasta viikonloppuna. Kivaa oli, vaikka nyt takki onkin aika tyhjä (maanantain 14 tunnin työpäivälläkin on ehkä osuutensa asiaan). Seuraavaksi pitäisi kääntää oma ja koiran pää agilitymoodiin, sillä seuraavaksi on vuorossa sitten agin SM-kisat ensi viikonloppuna. Huh.

Tässä vielä pari fiilistelykuvaa sunnuntailta, Lealle iso kiitos tosi kivoista kuvista. Lisää kuvia löytyy täältä.