Tänään päästin pitkästä aikaa hakuilemaan. Aamun pakkaslukema vaikutti kyllä aika huolestuttavalta, mutta onneksi aurinko nosti lämpötilaa.

Otin ihan perustreenin, eli neljä maalimiestä, kaksi kummallekin puolelle. Ensimmäinen äijä oli oikealla ja aika lähellä, helpossa paikassa (teemana edelleen rullan tuonti perille asti). Svante lähti hitusen turhankin vauhdikkaasti liikkeelle ja meni maalimiehestä ohi että tärähti. Hetken etsimisen jälkeen kuitenkin löysi. Rullan pudotti paria metriä ennen minua, mutta pyysin nostamaan uudelleen. Toinen maalimies oli vasemmalla ja aika alueen takan.  Tähän erinomainen pisto, rullakin tuli perille asti. Kolmannen kanssa ei myöskään ongelmia ja rulla tuli käteen asti. Viimeisellä kääntyi pari kertaa jostain syystä alueella  väärään suuntaan. Kolmannella lähetyksellä hyvä pisto, mutta ehti nappaamaan kiintorullan. Se tuli kuitenkin kauniisti perille asti, eli OK.

Tuo ensimmäisen piston sählääminen (liikaa kierroksia) on asia, jota pitää hitusen pohtia. Irtorullatreenejä aion ottaa edelleen jatkossa ja vahvistaa sitä rullan tuontia perille asti (jopa palkaten rullasta ehkä silloin tällöin) ja edelleen pitää huolehtia siitä, että maalimiehet löytyvät alueella oikeaan suuntaan liikkuessa.

Kaikkiaan kuitenkin onnistunut treeni, josta jäi hyvä mieli ainakin ohjaajalle, toivottavasti koirallekin :-).

Illalla otin vielä vähän tokoa tuossa kotipihalla. Ohjatun noutoa, ihan vaan suuntia ilman keskimmäistä kapulaa (ja merkkiä) sekä vähän seuraamista, yhden megapitkän suoran luoksetulon ja edelleen niitä sivulle siirtymisiä. Huomasin taas saman, minkä olen huomannut aiemminkin; Svante selvästi paineistuu kun sen pitää tehdä asioita hyvin lähellä minua. Esim. nyt kun hinkkasin jonkin verran noita sivulletuloja, alkoi se selvästi stressaantumaan. Samanhan olen havainnut, kun olen tehnyt kauko-ohjauksen tekniikkaharjoituksia. En tiedä, että olenko tehnyt jotain väärin vai onko Svante vain sen tyyppinen, että haluaa lisää tilaa. Vaikeiksi se nuo kuitenkin kokee. Pitänee silti sitkeästi niitä aina silloin tällöin tehdä ja sen myötä siedättää sitä.