Tänään kurvasin heti töiden jälkeen navetalle Viskin ja Inton kanssa.

Aloitin Inton tokoiluilla, mutta tein sen kardinaalimunauksen, että otin Viskin heti myös sinne sisälle mukaan. Viski ei meinannut oikein malttaa odotella asiallisesti, joten jouduin komentelemaan sitä tämän tästä, se tietenkin haittasi Inton treeniä. Not good. No jotain saatiin kuitenkin tehtyä. Aloitin seuraamisella, jossa nyt lelupalkka ja heti muutaman askeleen jälkeen. Tällä kyllä nousi, mutta mielestäni paikka valui heti vähän edemmäksi. Jätin hetkeksi mietintään ja siirryin luoksetuloihin. Pari vauhdista palkaten ja yksi eteen aste. Into tulee lujaa, mutta mielestäni pystyisi tulemaan vieläkin lujempaa. Pitää nyt tarkkailla tilannetta, ettei vauhti lähde hiipumaan.

Sitten pitkästä aikaa noutoa metallikapulalla. Oikein hyvin. Hyvät ja nopeat nosto. Otin yhden pelkän palautuksen, yhden ihan kokonaisen noudon eteen asti ja sitten eteentuloja pikkumatkalta. Nämä ihan hyvin kaikki.

Kaukoja otin parin metrin etäisyydeltä ja vähän kaikkia vaihtoja sekaisin, mutta nyt palkka vasta useamman vaihdon jälkeen. Tämä "palkkaamattomuus" tuntui melkein rauhoittavan Intoa, sähellystä oli huomattavasti vähemmän, toki edelleen etujaloilla pientä liikettä, mutta yllättävänkin hyvä suoritus.

Lopuksi sitä seuraamista uudelleen, nyt namilla. Aivan huippua! Tuntui todella hyvältä, tunsin kuinka häntä kävi osuen aina välillä pohkeisiini. Paikka hyvä, kontakti erinomainen. Tähän oli hyvä lopettaa.

Inton agilityosuuden alkaessa menetin hermoni Viskiin ja kävin aika selväsanaisesti kertomassa sille, että mitä mieltä olen siitä vouhkaamisesta ja haukkumisesta. Ihme tapahtui ja Viski hiljeni :-o.

Into teki puomia (länget ja palkka), vinokeppejä ja uutena esteenä aata. Aa ei ollut Intolle mikään juttu, meni sitä kuin olisi ikänsä tehnyt. Viskin treenin jälkeen otin Inton vielä uudelleen ja nostin vinokepit jo tosi pystyyn. Hienosti pujotteli. Sitten kokeilin pujotteluun tuloa (aika hankala avokulma) yhde hypyn ja putken kautta. Hyvin haki alun, toki olin itsekin siinä näyttämässä, mutta silti. Taitava Into!

Viskin treeni alkoi vähän kireissä tunnelmissa. Viski oli nostanut itsensä aika kierroksille Inton treenaamista katsellessaan ja minä taas olin vähän kireänä siitä riekkumisesta. Nopeasti löysimme kuitenkin yhteisen sävelen. Tein Viskin kanssa ihan pieniä pätkiä ja keskityin nyt aika paljon kontakteihin niiltä palkkaillen. Hankalia keppikulmiakin vähän taas haettiin ja hiljalleen niissäkin edistytään. Ihan kiva treeni sitten lopulta, kun sitten kuitenkin saatiin tosi paljon hienoja onnistumisia. Ja ehkä sekin on jonkin tason kehitystä, että huonosta alusta huolimatta pystymme Viskin kanssa löytämään sen oikean mielentilan ja vireen, ettei mene koko treeni tappeluksi. Niitäkin kertoja kun on koettu.

Pialle tiedoksi jonneksi sinne Malesiaan (tai matkalla taitavat olla vielä tällä hetkellä), että täällä on Viskin kanssa ja oletettavasti Viskilläkin kaikki oikein hyvin!