Nyt on reilu viikko kävelty. Olen yrittänyt tehdä joka päivä vähintään tunnin lenkin, toisinaan enemmänkin. Vauhti nyt ei vielä päätä huimaa, mutta eteenpäin sentään päästään. Koko ajan jalka tuntuu paremmalta ja paremmalta, mutta normaaliin on vielä matkaa.

Eilen sunnuntaina tuli testattua jalan kestävyyttä ihan kunnolla. Aamupäivästä teimme noin kahden tunnin metsälenkin, Pia ja Viski olivat seurana (kiitos lenkkiseurasta!). Kun pääsin kotiin lähdimme Juhan kanssa käymään muutamassa rautakaupassa, sitten kotiin laittamaan ruokaa ja vähän siivoamaan. Alkuillasta sain päähäni sulattaa pakastimen. Siinä sulamisen aikana kävin taas lenkillä, nyt sain mukaani Saaran ja Ansan. Olimme pitkälle toista tuntia. Pakastimen kanssa menikin sitten myöhään iltaan (yöhön), kunnes meni hermot ja sulatimme jään hiustenkuivaajalla (ohjekirjan mukaan kiellettyä) ja veitsellä irti hakaten (niinikään ohjekirjan mukaan kiellettyä). Joka tapauksessa jalkeilla tuli oltua koko lailla ilman lepotaukoja 9.00-23.00. Vähän jalka on nyt turvoksissa, mutta oletin sen olevan kipeämpi kuin mitä on. Kovemmalle tässä joutuu tuon terveen jalan puoleinen lonkka, joka alkaa olla tosi kipeä. Mutta eiköhän sekin helpota, kun kävely hiljalleen normalisoituu.

Mitään älykästä en ole koirien kanssa saanut aikaiseksi, vaikka kävelemään jo pystynkin. Vähitellen voisi ehkä yrittää jotain koulutuksellistakin tehdä, Svante ainakin olisi aika valmis tosi toimiin. Lenkillä nyt olen siltä jotain píentä pyydellyt ja vähän aloittanut opettamaan tulemaan luoksetulossa (ja sitten myöhemmin noudoissakin) suoraan sivulle. Tosin ihan hirveätä motivaatiota ei noihinkaan ole, sillä tuskin sitä taitoa ikinä kisoissa tarvitaan, eiköhän se meidän "toko-ura" ole nyt nähty.  Kunhan nyt huvikseni kokeilen, että onnistuuko. Ja eihän se Svante sitä tiedä, että kisoihin ei olla menossa :-p.

Agilitytreeneihin on tarkoitus palata vuodenvaihteen jälkeen. Kunnolla en silloin vielä pysty treenaamaan, mutta rauhallinen aloitus voi tehdä ihan hyvää Svantellekin.  Onhan silläkin takana pitkä agilitytauko. Otetaan varmaan aluksi enemmänkin yksittäisiä esteitä ja rataharjoittelu aloitetaan vasta sitten, kun pystyn ihan oikeasti liikkumaan kunnolla. Reilumpaa Svanteakin kohtaan.