Viikonloppuna oli Elina Jänesniemen koulutus valmennusryhmäläisille. Inton kanssa oltiin tietenkin molempina päivinä mukana. Olipa taas kiva ja hyödyllinen viikonloppu!

Lauantain rata oli sellainen, jossa rytmitykset olivat tosi tärkeitä. Eli siis osa-alue, joka on minulla tosi huono. Näitä sitten treenattiinkin paljon. Myös valssien kanssa väännettiin ja voi kuinka voi olla periaatteessa yksinkertainen ohjaus vaikea tehdä. Siinäkin ajoitus on usein pielessä ja jos se onkin jotenkin kohdillaan, niin sitten valssin suunta on ihan väärä. Samaa asiaahan on hinkattu Mouhijärvelläkin, mutta vanhalla kestää uuden oppiminen aika kauan. Siitä vastaisesta kädestä alan sentään jo hiljalleen päästä eroon... Vastakäännöksiäkin tehtiin, mutta edelleenkän en itse aina tajua niitä kohtia, joihin se kannattaisi tehdä. Intolla se toimii hyvin. Paljon siis tuli taas uutta ja Into oli varsin pätevä.

Sunnuntain rata olikin sitten eri tyyppinen, vähän ahtaampi ja kääntävämpi. Aluksi rata piti tehdä kisanomaisesti loppuun, mutta Into vähän karkasi kontaktilta ja sitten Elinakin vissiin unohti, että piti tehdä koko rata ja alettiin ottamaan osissa eri vaihtoehtoja testaillen. Ihan hyvä niin, jalat olivat jo aika lopussa lauantaista... Alkuun olin itse ajatellut leijeröidä okserin, mutta yllytettynä leijeröin putkenkin ja kun vaan ensin kerroin suunnan Intolle, onnistui se ihan hienosti. Sitten yhtä hyppykuviota hinkattiinkin oikein urakalla, testattiin erilaisia vaihtoehtoja ja ohjauksia. Lopuksi kokeilin ihan uuttakin juttua, eli koomakäännöstä. Voisi sopia Intolle hyvin, Into kun ei aina ihan helpolla tai ilmaiseksi käänny. Pystyy kääntymään hyvin, mutta siihen joutuu tekemään aika paljon työtä. Tuo koomakäännös voisi joissain tilanteissa olla ratkaisu ongelmaan. Taas tuli paljon uutta ja Into oli taas varsin pätevä. Sunnuntain treeneistä on videomateriaalikin, kas tässä!

Oli kyllä ihan huippu viikonloppu, taas tuli paljon uutta ajateltavaa ja toistaalta taas vahvistusta sille, että olemme ihan hyvällä tiellä ja että asioita on tehty oikein. Into oli niin kiva koko viikonlopun ja jaksoi tosi hienosti, vaikka koirallekin toistoja tuli erittäin paljon. Lisää tällaista!